Детските градини на територията на Oбщина Бяла, Oбласт Русе, ще

...
Детските градини на територията на Oбщина Бяла, Oбласт Русе, ще
Коментари Харесай

Без детски градини в Бяла до края на март

Детските градини на територията на Oбщина Бяла, Oбласт Русе, ще бъдат затворени от през днешния ден до края на месеца, съобщи Българска национална телевизия. Заповед за това към този момент е издал кметът Димитър Славов.

Според нея, поради нараснала заболеваемост измежду децата, стопира присъственият учебен развой за детските заведения „ Пролет “, „ Стадиона “ и техните филиали в общината. Предстои шефовете им да основат нужната организация за работа от разстояние в домашна среда.

Област Русе е в така наречен „ алена зона “ и по тази причина организирах срещи с персонални лекари и представители на болничното заведение в Бяла. Стана ясно, че през последната седмица има сериозен растеж на вирусни инфекции и заболели деца и учители с грипоподобни признаци, присъщи и за COVID-19. Има и доста карантинирани родители и личен състав на детските градини, разяснява за Българска национална телевизия Димитър Славов.

През идната седмица ще продължим да следим обстановката и в учебните заведения и при нужда ще разясняваме с Регионалното ръководство на образованието прекосяването на учениците към отдалечена форма, добави Димитър Славов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР