Детски комплекс - Сливен е с одобрен проект по националната

...
Детски комплекс - Сливен е с одобрен проект по националната
Коментари Харесай

Oдобриха проект на Детски комплекс - Сливен по национална програма

Детски комплекс - Сливен е с утвърден план по националната стратегия „ Подкрепа за личностно развиване на децата и учениците “. Това заяви шефът на ЦПЛР – Детски комплекс – Сливен Христо Котов.
По плана са кандидатствали 48 просветителни институции от цялата страна, като Детски комплекс – Сливен е събрал 100 от 100 вероятни точки.

Детски комплекс – Сливен е утвърден с план за „ Изобразително и приложно изкуство с взор в бъдещето – цифрово и новаторско “ на стойност 19 999 лв.. Чрез реализирането му ще се обзаведат и оборудват два свременни, новаторски профилирани кабинета по изобразителни и приложни изкуства в постройката на ЦПЛР-Детски комплекс - Сливен. „ Изкуството е най-висша демонстрация на човешката креативна активност и съставка от материалната и духовната просвета на човечеството. Това е метод за обогатяване на духовната връзка на индивида със средата. Иновациите от света на изобразителното и приложните изкуства, стимулират за осъвременяване на образованието на децата и учениците, посредством осъществяване на комбинирани с разнообразни съставни елементи от 3D технологиите уроци “, разяснява Христо Котов.

Той напомни, че ЦПЛР – Детски комплекс – Сливен е една от най-успешните просветителни институции в общината. В Центъра се образоват над 800 деца от всички сливенски учебни заведения и детски градини, разпределени в школи в региона на науката, изкуството и спорта. Провеждат се занимания по „ Информационни технологии и компютърно моделиране “, „ Компютърни и интернет технологии “, астрономия и математика, изящни и приложни изкуства, спорт. Част от Детския комплекс са Класически хор „ Дружна ария “, Хор за национални песни, Детско-юноше
ски фолклорен отбор „ Тракийче “ и Модерен балет „ Грация. ЦПЛР-ДК е уредник и хазаин на национални състезания и изяви по ползи на деца и възпитаници в национални, общински и районни състезания и надпревари. Всички действия в Детския комплекс са безвъзмездни. Те се финансират от Община Сливен и се провеждат в извънучебно време.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР