Децата продължават да боледуват леко. Средно тежко и тежко боледуват

...
Децата продължават да боледуват леко. Средно тежко и тежко боледуват
Коментари Харесай

Проф. Светлана Велизарова с аларма: 90% от децата, които постъпват в болницата, са на неваксинирани родители

Децата не престават да боледуват леко. Средно тежко и тежко боледуват децата, които наложително имат и някакви други премеждия, като затлъстяването, диабета, онкологични, вродени и генетични болести, те би трябвало да се тестват постоянно и да им се постанова да носят маска, съобщи пред Българска национална телевизия проф. Светлана Велизаровa.

По думите ѝ 90% от децата, които постъпват в болничното заведение, са на неимунизирани родители, най-малкият пациент е на 9 дни.

" Тази вълна е разумно да засегне детската възраст. Причината е, че една година поред крихме децата, те бяха най-затворената група от цялото население, най-неконтактната група, щом те излязат от затворената среда, ще стартират да се разболяват ", добави проф. Велизарова.

Според нея, до момента в който не преминем всички през тази въздушно-капкова зараза тя няма да спре - ще има пета, шеста вълна. Това може да бъде понижено и предотвратено, тъй като има ваксини, задачата им е да не се стигне до смъртен излаз, акцентира проф. Светлана Велизаровa.

" Тестът, в случай че се направи до третия ден от заразяването, може да не отрази вярно, тъй като няма задоволително насъбрано вирусно число в нашата носоглътка и не може да го хване пробата, само че, в случай че си позитивен, не може да си подправено позитивен. От първите признаци не по-рано от третия ден би трябвало да се направи тест ", разясни проф. Светлана Велизарова.

Тя добави, че родителите бягат от персонална отговорност. По думите ѝ не се предлагат имуностимуланти по време на пика, като витамин D е добре да се дава. Имаме едно, две, до три свободни кревати, ние сме болничното заведение в София, която приема най-вече деца с COVID-19, посочи проф. Светлана Велизарова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР