Децата от 5 до 11-годишна възраст ще могат да се

...
Децата от 5 до 11-годишна възраст ще могат да се
Коментари Харесай

Разрешават извънкласните занимания за учениците

Децата от 5 до 11-годишна възраст ще могат да се имунизират

Разрешават извънкласните занимания. Създава се и опция за в допълнение самостоятелни съвещания, заявяване на изпити. Това става със заповед на здравният министър, която влиза в действие от 1 декември. В заповедта се трансформират и опциите за в допълнение и дуално образование.

Променят се опциите за извънкласно, дуално образование, добави служебният министър Кацаров. " Според заповедта до момента то е било допустимо единствено в учебна среда, в този момент това е поправено - могат да се правят извънкласни занимания, самостоятелно образование, изпити, съвещания с преподаватели ", изясни той.

Децата, които са били тествани сутринта, не би трябвало да се тестват още веднъж следобяд, изясни министърът.

Относно съществуването на проби, Кацаров увери, че предоставените проби са над 1 млн. Днес ще бъдат предоставени още толкоз. В рамките на десетина дни ще бъдат доставени общо 4,5 млн. проби, които трябвало да стигнат до края на годината.

„ Ситуацията в страна позволява със напълно деликатни стъпки да вкараме точки, с които да улесним образователния развой. Променихме заповедите, с цел да може процесът да е най-пълноценен. Обсъдени са с образователните управляващи. Причината за това е, че има деца, които имат потребност от спомагателни уроци и съвещания, има потребност от осъществяване на изпити”, изясни служебния зам.-министър Александър Златанов.

По отношение на граничния здравен надзор - хората със зелен документ ще могат да влизат в страната. Смятаме да вървим в посока на най-малко ограничавания, само че с оптимален ред на противоепидемичност, добави той.

От 1 декември се удължава срокът, в който човек може да се освободи от карантина човек, влезнал на територията на страната без зелен документ. От 24 часа, той става 72 часа, изясни Стойчо Кацаров.

Относно новия вариант от Южна Африка, Кацаров съобщи, че за жители влизащи от там у нас, няма да важи изискването, че на третия ден могат да се освободят от карантина.

" За мутанта още няма информация дали е пристигнал в България, както и в европейските страни. Мисля, че е доста рано да се разяснява ", съобщи проф. Мира Кожухарова.

" След като ЕМА е одобрила имунизацията, несъмнено, че и децата в България от 5 до 11-годишна възраст ще могат да се имунизират ", уточни Стойчо Кацаров.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/165728009079956
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР