Децата ни виждат света по различен начин. Нищо не може

...
Децата ни виждат света по различен начин. Нищо не може
Коментари Харесай

Най-добрите отговори на най-често задаваните въпроси от децата

Децата ни виждат света по друг метод. Нищо не може да избегне вниманието им и любознанието им няма граници. Те непрекъснато задават въпроси и желаят отговор на момента. Но постоянно детските въпроси ни затрудняват и то доста. Ще ви споделим най-често задаваните от децата въпроси и техните отговори, с цел да бъдете готови идващия път.

1. Защо водата кипва?

Когато водата се нагрява, молекулите й стартират да се движат. Тъй като това придвижване се усилва, дистанцията сред молекулите става все по-голямо. И най-после, идва миг, когато връзките сред молекулите стават прекомерно слаби. Молекулите се разпръскват и стават водни пари. Този развой се назовава " изпарение ".

2. Какво държи самолетите във въздуха?

Какво задържа голям аероплан във въздуха? Силата на работа тук се назовава " покачване ". Повдигането се генерира, когато въздухът минава над и под крилото на самолета по едно и също време. Тъй като въздухът се движи по-бързо над върха на крилото, той упражнява по-малко налягане там. В същото време плътният въздух под крилата избутва равнината нагоре. Колкото по-висока е скоростта, с която се движи равнината, толкоз по-силно е повдигането.

3. Защо снегът е бял?

Ако се преглеждат настрана, всяка снежинка е безцветна и транспарантна. Тогава за какво снегът е бял? Отговорът е, че когато снежинките образуват огромна маса, те отразяват слънчевата светлина. Отразената светлина е бяла, тъй като слънцето също е бяло.

4. Защо човешката коса не може да бъде естествено синя?

Човешката коса съдържа пигменти, които я вършат черна, кафява, руса или алена. Косата ни също съдържа дребни въздушни балончета. Комбинациите от пигменти и броят на въздушните мехурчета, които се намират в косата, дефинират цвета. Пигментите, които се намират в нашите коси, не могат да доведат до наследник или зелен цвят, когато се комбинират.

5. Защо астронавтите се носят в космоса?

Противно на това, което доста хора мислят, астронавтите на борда на Международната галактическа станция не са свободни от гравитацията. Тежестта на Земята визира всички обекти в орбита. Що се отнася до резултата на безтегловност - той е налице, тъй като станцията и нейните поданици фактически падат към повърхността на Земята с 7.9 km / s (4.9 mi / s)! Но високата надморска височина, в която се намира станцията, прави това рухване постоянно. Сякаш орбитиращият обект продължава да не допира повърхността на нашата планета и вместо това лети над Земята. Представете си кабината на асансьора, падаща от най-горния етаж на небостъргач. Лице, което е вътре в тази кабина, ще преживее краткотрайно безтегловност. Астронавтите на орбита изпитват тъкмо същото нещо, само че непрестанно.

6. Защо небето е синьо?


Тъй като слънчевите лъчи навлизат в атмосферата на планетата, те се разпръскват и пречупват. Първоначално бялата слънчева светлина се разделя на 7 цвята на дъгата. Тъй като синьото е разпръснато повече от другите цветове, то господства. Но небето в никакъв случай не е идеално синьо заради съществуването на други цветове в спектъра.

7. Какво предизвиква мъглата?

Мъглата се състои от хиляди мънички водни капчици или ледени кристали, висящи във въздуха тъкмо над земята. Тя се образува, когато въздухът е леден и земята е топла или противоположното. И в двата случая се появява пълен, сходен на обвивка облак от водни пари или ледени частици и се популяризира по повърхността.

8. Защо водата не гори?

Водата се образува вследствие на химична реакция, при която водородът се окислява от О2 и се получава топлота. Тъй като към този момент е отстъпила топлината си, водата е неспособна да гори при естествени условия.

9. Защо часовниците се въртят по часовниковата стрелка?

Преди да бъдат измислени механичните часовници, хората употребяват слънчеви часовници, с цел да схващат какъв брой е часа. Слънчевите часовници се появяват за пръв път в Северното полукълбо, където придвижването на слънцето кара сенките да се движат от ляво на дясно. По-късно в историята на механичните часовници те наследяват това придвижване от слънчевите.

10. Защо колелото е кръгло?

Кръглата форма е идеална за търкаляне по равни повърхности. Тъй като всички точки на колелото са еднообразно отдалечени от оста си, оста остава на същата височина над земята и автомобилът не се движи нагоре и надолу, до момента в който се движи по пътя.

11. Защо носим долни дрехи?

Освен увереността, която ни дава бельото, то също по този начин защищава интимните ни елементи от инфекции и пострадвания. Хигиената е главната причина да носим долни дрехи. В предишното облеклата са били доста скъпи и хората не са можели да ги сменят постоянно.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР