Десислава Радева, съпругата на българския президент, е тръгнала да извърви

...
Десислава Радева, съпругата на българския президент, е тръгнала да извърви
Коментари Харесай

Радева тръгна на религиозен поход по Пътя Камино, 800 км. с нея върви и НСО

Десислава Радева, брачната половинка на българския президент, е тръгнала да извърви Пътя Камино, твърди . Докато президентът е на поклонническо посещаване в Атон и чете знак Верую на литургия в манастира „ Свети Великомъченик Георги Зограф ” в Света гора, негова брачна половинка се е отправила към другия завършек на Европа – също на поклоннически воаяж.

Макар и набожен, туризмът на Радева е за сметка на данъкоплатците, защото с нея е гард от НСО, а цялото пътешестване се заплаща от страната. Заедно с Деси е и нейна близка, съобщили за медията източници от президентството.

 От НСО не удостоверили, само че и не отрекли информацията с претекста, че „ нямат право да разискват тематиката, в случай че касае охраняемо лице “. „ Дори и да имам такава информация, нямам право да я популяризирам “, декларирал представителят на службата.

По закон брачната половинка на президента не е измежду охраняваните от НСО лица и не употребява държавна защита, в случай че няма особено предписание при съществуване на „ съответна застрашеност “.

До Франция, където е началната спирка на поклонниците, поели към Ел Камино де Сантяго де Компостела, българската група е пътувала с държавен автомобил и водач от НСО. Според източници от граничните служби, Радева е тръгнала на 1 юни от София, групата е преспала в Италия и сега са във Франция.

Както е известно Ел Камино де Сантяго де Компостела е мрежа от поклоннически пътища към олтара на деятел Яков Зеведеев в катедралата „ Свети Яков “ в град Сантяго де Компостела, Галисия, Испания, където съгласно традицията са заровени останките на светеца.

Мнозина следват пътищата като форма на духовна пътека или бягство от всекидневието в търсене на душевно израстване. Път за душата - по този начин назовават пътя Камино. Поклонниците могат да изберат по какъв начин да извървят този път – пешком или на колело.

Целият Френски маршрут през организация - нощувки в хотели и транспорт на багаж, е сред 10-12 хиляди лева, освен това без самолетни билети и превоз до началната точка. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР