Десислава Радева разчита на помощта на своята майка Желяза при

...
Десислава Радева разчита на помощта на своята майка Желяза при
Коментари Харесай

Майката на Десислава Радева я гледа след операцията

Десислава Радева разчита на помощта на своята майка Желяза при възобновяване си след интервенцията, която претърпя предишния месец, написа Ретро.

Първата дама към този момент се чувствала по-добре, заяви и вицепрезидентът Илияна Йотова. Съпругата на Румен Радев бе призната по неотложност в столичната болница „ Св. Иван Рилски “ на 12 април, като импровизирано бе обявено, че е имала три мозъчни аневризми. Лекарите провели щателни прегледи и решили, че сериозният проблем нямало по какъв начин да бъде отхвърлен единствено с лекарства, по тази причина назначили интервенция, която минала сполучливо. От лечебното заведение и от президентството обаче по този начин и не пожелаха да изнесат повече детайлности към диагнозата на Десислава Радева, до момента в който тя се лекуваше в неврологията.

Лечението ѝ обаче продължава и след интервенцията. Именно от рехабилитацията зависи доколко пациентът ще се възвърне, разясняват експерти. По време на постоперативната терапия се употребяват разнообразни способи, като физиотерапия и медицински разтривки, настояват лекари.

Мозъчната аневризма съставлява уголемение на сектор от кръвоносен съд в мозъка, наподобяващо в множеството случаи зрънце, обвързвано със стебло. Главната заплаха, съществуваща при съществуването на мозъчна аневризма, е спукването ѝ и приключването на кръв, което може да докара до съществени затруднения. Основните признаци на болестта са остро главоболие, лицева болежка, влошено зрение, припадъци, дихателни и хормонални нарушавания.

Самата Десислава Радева е имала главоболие, което неглижирала, преди да потърси лекарска помощ. Няколко часа преди да я одобряват в болница, тя придружила брачна половинка си на премиерата на кино лентата „ Ханът и империята “ под режисурата на акад. Людмил Стайков в НДК.

Появиха се теории, че е допустимо диагнозата на Радева да е странична реакция от ковид, който тя изкара през февруари тази година, само че още веднъж нямаше сведения за положението ѝ.

Препоръките на лекарите при пациенти с мозъчни аневризми е да заобикалят всевъзможен тип натоварване. Тъй като президентът не е отменил програмата си, а и до момента в който брачната половинка му бе в болница, продължи да работи, тя ще разчита и на помощта на своята майка. Пенсионерката Желяза от дълго време живее в София и е близка с единствената си щерка. Тя я поучава освен в персоналните каузи, само че и във връзка с стила ѝ. Именно нейна концепция била прословутата брошка с българска шевица, която Деси и Радев сервираха на британската кралица по време на визитата си в Бъкингам.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР