Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста с мярка

...
Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста с мярка
Коментари Харесай

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават за постоянно в ареста


Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста с мярка за неотклонение "Задържане под стража ", като определението не предстои на обжалване и протестиране. Това реши Апелативният профилиран съд, съобщи БГНЕС. Припомняме, че отстраненият от служба кмет на столичния регион „ Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова са упрекнати за желан рушвет от 500 хиляди евро и получени 56 хиляди eвpo.
Третият обвиняем по делото като помощник е някогашният кмет на регион „ Младост” Петко Дюлгеров. Иванчева и Петрова са в ареста от съвсем 8 месеца – те бяха зрелищно задържани на 17 април пред Спортната палта в София. В определението от през днешния ден, 6 декември 2018 година, II-ри състав на Апелативен профилиран углавен съд с ръководител Веселина Вълева в закрито правосъдно съвещание реши, че здравословният статус на Иванчева и Петрова не е несъответстващ с изискванията в следствения арест. Задържането на двете подсъдими не накърнява правото им на отбрана, както погрешно е приел Специализиран углавен съд. От данните по делото е видно, че двете подсъдими не са били лишени в нито един миг от развиването на наказателното произвеждане от опцията да се срещат персонално и директно с материалите по делото и да вършат претенции. Продължаване действието на най-тежката мярка за неотклонение е належащо с оглед извънредно високата степен на социална заплаха на закононарушенията, вменени на двете подсъдими. Съдът дефинира като състоятелен частния митинг на Биляна Петрова, само че частната ѝ тъжба е неоснователна. Съдът дефинира още, че не води от присъединяване в разглеждане на делото на съдиите Веселина Вълева, арбитър Димчо Георгиев и арбитър Даниела Росенова.
Апелативният спецсъд установи, че няма закъснение на следствието. Процесът против Иванчева и Петрова продължава, като отсега нататък е планувана поредност от правосъдни съвещания, първото от което е на 17 декември.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР