Десетки великотърновци и представители на обществени организации и местната власт

...
Десетки великотърновци и представители на обществени организации и местната власт
Коментари Харесай

Великотърновци почетоха паметта на Апостола на Свободата Васил Левски 

Десетки великотърновци и представители на публични организации и локалната власт сервираха цветя пред паметника на Васил Левски в символ на поклонение и благодарност. 145-ата годишнина от гибелта на Апостола във Велико Търново беше маркирана с боен обред.

Годишнината от обесването на Левски е в деня на амнистия: Това съвпадане ни задължава да желаяме амнистия от Апостола, че не успяхме да изпълним неговите завещания, сподели в словото си Васил Василев , ръководител на Общобългарския комитет „ Васил Левски “ и добави:

Ние сякаш не се замисляме какво национално благосъстояние са тези завещания, по какъв начин те ни дават тази основа, на която можем да стъпим и да бъдем равни с другите европейски нации.

В честването се включиха деца от клуб „ Млад възрожденец “ и представителна рота от Националния боен университет „ Васил Левски “.

145-тата годишнина от гибелта на Васил Левски ще бъде маркирана довечера и в родния му град Карлово с възпоменателна гала. В Ловеч събитията във връзка 19-ти февруари също стартират през днешния ден, със заря-проверка и поклонение пред паметника на Апостола.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР