Десетки сигнали постъпват в столичната полиция от хора, чийто близки

...
Десетки сигнали постъпват в столичната полиция от хора, чийто близки
Коментари Харесай

Десетки притеснени, че са потърпевши от зловещата измама с погребения на Енев

Десетки сигнали постъпват в столичната полиция от хора, чийто близки са умряли и са употребявали услугите на задържания траурен сътрудник. Те се съмняват, че са станали жертва на злокобната скица. Съпругът на Софияна Петрова си отива през юли предходната година. Тя употребява услугите на погребалната организация на задържания Георги Енев.

„ Общо ни излезе 3500 лв. за кремацията, всичко - облекла обувки, възглавници за урната, ковчега, попа уреди и това. Не останах удовлетворена, тъй като нито беше квалифицирано на място “, споделя тя.

Изпада в смут, когато научава за злокобната скица на гробаря и се пита дали и те не са измежду пострадалите. „ Синът ми се обади в крематориума в София и споделиха, че юли и август няма такова име “, споделя дамата пред bTV. Проверили и в крематориума в Пловдив. Казали им, че името на брачна половинка ѝ попада там, само че тя не има вяра.

Полицията е взела ДНК от близки на брачна половинка ѝ, а следва негова панахида за една година от гибелта му. Не знае къде да я направи, тъй като не знае дали в урната е неговият прахуляк. Георги Енев е обслужвал освен град Банкя, само че и близките села.

Свещеникът отслужвал опело в гробищния парк на Клисура, когато при него пристигнали обезпокоени гробари и го помолили за диалог настрана от опечалените. Те му споделили, че са попаднали на същинска покруса - има остатъци от трупове.

Веднага след погребението отецът споделил на локалния кмет за находката в гробищния парк и повикали полиция. Когато се върнали, заварили на мястото и Георги Енев, който бил прочут като погребалния сътрудник в Банкя.

Като обвинен обаче, Енев не се признава за отговорен и пред съда отбраната му настояваше, че няма доказателства той да е направил противозаконните погребения, вместо кремации, за които е взимал от опечалените по 1000 лв.. Съдът, обаче одобри, че доказателства има.

Както GlasNews.bg първи заяви, седем натрупа бяха открити заровени в гориста околност край селото. Става въпрос за възрастни хора, настанени в приют, които след гибелта си е трябвало да бъдат кремирани. На телата се натъкнала в понеделник жена, инцидентен минувач. Енев бе заловен на място, до момента в който копаел дупки. Те били с дълбочина от едвам 40 см.

Припомняме, че очевидец описа пред GlasNews.bg, че кучета разнасят кости от години в село Клисура. Мъжът подозирал, че арестуваният за измами с погребения прави нещо неправилно. Според него хора са заравяни редовно. В селото живеят малко хора. А в региона, където били открити телата, съвсем е безлюдно. Затова и никой не е виждал по какъв начин Георги Енев прави погребенията.

Свидетелят счита, че арестуваният Енев е имал хора, които са му помагали.

Мъжът е от село Иваняне, което се намира край Банкя. Преди 3 години Енев продал къщата на майка си там и купил апартамент на морето. Задържаният е разведен и има щерка. Хора, които го познават, описаха пред GlasNews.bg, че мислили, че е станала неточност. Местните разбрали, че е арестуван за ужасното закононарушение от слуховете в градчето.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР