Десетки родители се събраха в София на протест с искане

...
Десетки родители се събраха в София на протест с искане
Коментари Харесай

Родителски отряди ще пазят децата, Вълчев обеща маска само половин час

Десетки родители се събраха в София на митинг с искане децата да не носят маски в учебно заведение. Протестът се образува от дни в обществената мрежа.

Те носеха плакати: " Къде им е усмивката ", а на плаката изобразени детски лица с маски. Събралите се оповестиха мярката на Министерство на образованието и науката за фашизъм и за геноцид и попитаха къде е демокрацията.

Събралите се родители оповестиха, че ще образуват доброволни наставнически отряди, които да пазят пред учебните заведения " да не поставят деца в карцерите ".

" Алтернативата на карцерите е измислена от дълго време, има лекарски кабинет във всяко учебно заведение ", бяха безапелационни те.

Протестиращи против маските в учебно заведение се събраха и в Бургас - пред Регионалния инспекторат по обучение.

От своя страна просветителният министър Красимир Вълчев изясни, че децата ще носят маски в учебно заведение не повече от половин час на ден - в общите пространства. Той бе на откриването на новата образователна година в Тракийския университет в Стара Загора.

" Носенето на маски е потвърдена мярка. Ние имаме един от най-либералните режими по отношение на другите страни. В доста от тях се изисква носене на маски по време на образователния час. При нас децата ще носят маски по-малко от 10% от времето. Силно предлагаме по-голямата част от времето да прекарват на открито - т.е., те не би трябвало да се застояват в коридорите. Всяка година имаме възпитаници, които избират така наречен " независима форма " на образование или по-скоро родители, които избират за децата си тази форма на образование. Тази година чакаме да са няколкостотин - може би 200-300 заявки да бъдат подадени ", разяснява просветителният министър, представен от bTV.

Протест е очакван за на следващия ден в няколко града в страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР