Десетки хиляди излязоха по улиците на Лондон, призовавайки към второ

...
Десетки хиляди излязоха по улиците на Лондон, призовавайки към второ
Коментари Харесай

Британците държат да имат последната дума по сделката за Брекзит!

Десетки хиляди излязоха по улиците на Лондон, призовавайки към второ гласоподаване за напускането на Европейския съюз (ЕС) от Англия.
Анти-Брекзит последователите бяха пред Народното събрание, с цел да отбележат втората годишнина от референдума за разлъка с Евросъюза. Те упорстваха за „ национален избор “ дали да бъде утвърдена или не финалната договорка, която министър председателят Тереза Мей реализира с Европейски Съюз, в случай че изобщо бъде реализирано някакво съглашение.

Демонстрантите се събраха на Пел Мел, преди да минат около офиса на Тереза Мей на „ Даунинг стрийт “ по пътя си към Уестминстър, където слушаха речи на депутати, съперници на Брекзит, измежду които водачът на либерал-демократите Винс Кейбъл и на бунтовника от торите Ана Сорби. „ Брекзит не е завършена договорка, не е неминуем, Брекзит може да бъде извърнат “, съобщи Кейбъл. „ Гласуването, което се организира преди две години, не е постоянно “, добави той.

Демонстрантите носеха плакати с надписи като „ Аз съм европейски жител “, "Iloveu " и „ настояваме за гласоподаване по окончателната договорка за Брекзит “.

Почти 2/3 от британците са уверени, че би трябвало да имат последната дума по договорката за Брекзит, сочи допитване до публичното мнение от тази седмица, макар че към момента не е ясно какво би станало в случай че договорката, реализирана от държавното управление, бъде отхвърлена.

В петък авиогигантът „ Еърбъс “ предизвести, че може да се изтегли от Англия, в случай че Островът напусне Евросъюза без договорка. Предупреждение насочи и производителят на коли БМВ, съгласно която компания климатът на неустановеност въздейства върху вложителите, осведоми Дарик.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР