Десетки мумифицирани мишки са сред животните, открити в древна египетска

...
Десетки мумифицирани мишки са сред животните, открити в древна египетска
Коментари Харесай

Мумифицирани мишки и котки открити в красива гробница в Египет

Десетки мумифицирани мишки са измежду животните, открити в антична египетска гробница, която беше показана в петък, осведомят " Ройтерс ", Агенция Франс Прес и " Гардиън ".

Добре непокътнатата и изрисувана гробница до египетския град Сохаг - необитаем регион до Нил на към 390 километра южно от Кайро - се счита, че е от ранния интервал на Династията на Птолемеите преди повече от 2000 година
Вярва се, че гробницата е на почитан чиновник с името Туту и брачната половинка му. Тя е една от седемте открития в региона, открити през предишния октомври, когато управляващите откриха, че контрабандисти нелегално са търсили артефакти.

На стените на гробницата са изобразени погребални церемонии и рисунки на притежателя, на които той работи на полето, а също по този начин родословното му дърво.

" Едно от най-впечатляващите открития в този регион ", разяснява Мустафа Уазири, генералният секретар на Върховния съвет по антиките. Той разясни, че това е " красива, пъстра гробница ".

В гробницата има две мумии, жена на възраст сред 35 и 50 година и момче на 12-14 година, а също по този начин повече от 50 мумифицирани мишки, котки и соколи.

Династията на Птолемеите ръководи три епохи до анексирането на Египет от Рим през 30 пр.н.е.

Правителството разказва Сохаг като " исторически един от най-богатите градове в Египет ", където през предходната година беше отворен музей.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР