Десетки мотористи подкрепиха протеста на майките на деца с увреждания

...
Десетки мотористи подкрепиха протеста на майките на деца с увреждания
Коментари Харесай

Мотористи подкрепиха протеста на майките на деца с увреждания в Хасково

Десетки мотористи поддържаха митинга на майките на деца с увреждания в Хасково, оповестява Нова тв.
 Манолова и майки внесоха в Народно събрание закона за персоналната помощ, дават ултиматум на депутатите
Мощните машини са от няколко града в Южна България, а мотористите оповестиха, че са солидарни с настояванията на майките.

Протестът на родителите на деца с увреждания в Хасково продължава към този момент седмица. Започна и подписка, в която до момента са се присъединили над 500 души. Те упорстват импортираният към този момент в Народното събрание закон за персоналната помощ да бъде прегледан в границите на идващите 5 дни.

В петък омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания внесоха в Народното събрание проектозакона за персоналната помощ. Манолова дефинира този закон като първа стъпка за промяна в системата.

До 31 юли, преди да излязат в лятна почивка, депутатите умерено могат да се оправят с приемането на Закона за персоналната помощ, без да вършат взаимни отстъпки с качеството му, акцентира Манолова в петък. Майките на деца с увреждания дадоха 5 дни на депутатите да припознаят законопроекта и да го придвижат до пленарна зала. Ако това не се случи, демонстрациите ще се разраснат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР