Десетки миряни се стекоха вчера на празника на Ресиловския манастир

...
Десетки миряни се стекоха вчера на празника на Ресиловския манастир
Коментари Харесай

Съборът на Ресиловския манастир опорочен – кебапчето удари…

Десетки миряни се стекоха през вчерашния ден на празника на Ресиловския манастир „ Покров на Пресвета Богородица”. Прави усещане, че с всяка минала година броят им понижава, написа struma.bg.

На този ден е и съборът на село Ресилово. На поляната пред манастира четирима търговци бяха сложили скари и предлагаха ароматни кюфтета и кебапчета, само че купувачите бяха малко, а цените много високи.

Кюфтета и кебапчета се продаваха за по 2 лева броя. Който искаше да хапне и пърленка с тях, се бъркаше за още два лв.. Пилешките пържоли бяха по 5 лева броя, по 2 лева се продаваха бирата и безалкохолните.

Голяма част от гостите, пристигнали от други селища на Кюстендилска област, си бяха донесли храна от у дома и бяха разпънали трапези на поляната.

Преди години на тази дата се изсипваха стотици миряни от цялата страна. Идваха с рейсове на поклонение и по-късно се редяха на опашки пред скарите.

Тази година бяха паркирани единствено 4 рейса на паркинга пред храма, единият с благоевградска регистрация, останалите с кюстендилска.

Оркестърът сътвори въодушевление и миряните се хванаха на хорото.

Изграждането на Ресиловския манастир стартира през 1932 година Местни поданици настояват, че цар Борис III е дарил пари за женската обител, а манастирът тържествено е осветлен през 1940 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР