Десетки милиони жители на Китай са изправени пред недостиг на

...
Десетки милиони жители на Китай са изправени пред недостиг на
Коментари Харесай

Милиони в Китай с недостиг на ток през зимата

Десетки милиони поданици на Китай са изправени пред дефицит на електрическа енергия през зимата, защото три провинции постановат ограничавания на потреблението на електрическа енергия заради възходящото търсене и свитото предложение на въглища, заяви AFP, представена от БГНЕС.
Жителите, фабриките и предприятията в провинциите Хунан, Джъдзян и Дзянси са получили разпореждане да вкарат ограничавания в потреблението на електрическа енергия, като някои региони се базират на дефицит на доставки на въглища, съгласно локални медии и държавни известия. Възстановяването на Китай от се дължи на енергийно интензивни промишлености като строителството, което води до напън върху електропреносната мрежа и доставките на въглища, сподели Лори Миливирта, водещ анализатор в Центъра за проучвания на енергетиката и чистия въздух.
 Износът на ток понижен с 40 на 100 през ноември Износът на ток понижен с 40 на 100 през ноември
40,28% е спадът на износа на ток от 1 до 22 ноември в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това демонстрира информация на Електроене...
По-рано този месец управляващите в Хунан подредиха всички билбордове и външното осветяване на постройките да се изключват за дълги интервали всеки ден и температурна граница на отоплението на закрито в местата за развлечение. Хунан е изправена пред дефицит от 3-4 милиона киловата електрическа енергия тази зима, признаха локалните управляващи предходната седмица, защото търсенето скочи заради извънредно студеното време, което ще доближи до -10 градуса по Целзий. Служителите в провинциалната столица Чангша се оплакаха в обществените мрежи, че са принудени да се изкачват по десетки стълби и да стоят при смръзващи вътрешни температури вследствие на чести спирания на тока.
" Отоплението ми в офиса към този момент е спряно и на 1, 3 и 5 декември имаше спирания. Температурите ще паднат до минус 8 градуса към Нова година, ще замръзна ли до гибел в Хунан? ", написа един консуматор на обществената мрежа Weibo. Кризата с енергетиката сочи към провокациите, пред които е изправен бързо развиващия се Китай при балансирането на потребностите на голямото му население със строги цели за въглеродни излъчвания, обещани от неговото управление. Китай - най-големият консуматор на въглища в света - се насочва към възобновимите енергийни източниции си сложи за цел да доближи въглероден неутралитет до 2060 година
В мрежата се завихриха спекулации, че дефицитът на електрическа енергия може да е по виновност на самия Пекин вследствие на ембаргото на Китай за австралийски въглища, което остави корабите заседнали в пристанищата, неспособни да разтоварят огромни количества въглища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР