Десетки кюстендилци не успяха да заминат тази сутрин за София.

...
Десетки кюстендилци не успяха да заминат тази сутрин за София.
Коментари Харесай

Общината в Кюстендил търси превозвач по линията Кюстендил-София-Кюстендил

Десетки кюстендилци не съумяха да заминат тази заран за София.

От Общината през вчерашния ден оповестиха, че от през днешния ден се стопират общо 26 автобусни курса от Кюстендил до София и назад. Причината са наказания за нарушавания от страна на превозвача - един от трите, обслужващи линията.



Кметът на Кюстендил Петър Паунов заяви на конференция през днешния ден, че причина за глобите на превозвача са голям брой нарушавания, измежду които и редовно несъблюдение на курс до Пловдив.

Той уточни, че от 2019 година комисията към министерство на превоза за основаване на национална транспортна скица не се е събирала и затова  от този момент насам Общината е работела с превозвачите с краткотрайна мярка, поради неспособност за възлагане на социална поръчка. 

" Едва през изтеклата година възложихме социална поръчка, в която се включиха трима превозвачи. На изказванията, че някой от Общината се пробва да облагодетелства транспортьор, ще отговоря, че когато искаш това, не сключваш контракт с него с такива жестоки клаузи и неустойки.

В нашия случай за несбъднат курс неустойката е 1000 лева, а тази за курс, изпълнен с рейс, друг от този, който е деклариран, е 1500 лева ", сподели Паунов.  Кметът на Кюстендил разясни, че договорът е бил прекратен от страна на Общината.

" Ще сключим контракт неотложно при изискванията, които разрешава законът ", сподели Паунов. От през днешния ден по линията Кюстендил-София - Кюстендил се  изпълняват единствено по пет курса в посока, които са предоставени от Столична община.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР