Десетки кметства в Пловдивска област гасят климатиците и минават на

...
Десетки кметства в Пловдивска област гасят климатиците и минават на
Коментари Харесай

КРИЗА: Кметства в Пловдивско гасят климатиците, минават на печки с дърва и въглища

Десетки кметства в Пловдивска област гасят климатиците и минават на различно отопление. Там, където електроуредите остават в работен режим, те ще бъдат настроени на по-ниски температури. Така чиновниците ще работят в по-хладни стаи.

В другите общини решението е друго, само че повода е една и съща – непостижимо високите цени на тока, написа в. " Марица ".

Последната сметка на община за ток е 80 хиляди лв.. Това значи, че общината ще би трябвало да задели един милион лв. за ток до края на годината, разяснява кметът инж. Пенка Ганева. Това е непостижимо за нас, това са пари хвърлени напразно, добави тя.
свързани новини3845на 22.01.2022
От през днешния ден всички 13 кметства в община изключват климатиците и поставят печките за твърдо гориво. има свое общинско дружество “Хисарска гора “ и зареждането с за огрев не е проблем. Освен това има и ресурси от предходни години.

Кабинетите в общинската администрация и общинските служби също изключват климатиците. Според наличните ресурси и отоплителни уреди там ще се отопляват на или с нафта.

Хисаря вкарва и режим на уличното осветяване. Така от 23 часа вечерта до 4 часа сутринта лампите ще са угасени.

В община Брезово, където има 17 кметства също имат смяна в отоплителния режим. Кметът Христо Енков разпореди да бъде намалена настройката на климатиците и те работят на по-ниска температура. Същото важи и за работните пространства на общинската администрация и общинските служби.

Уличното осветяване няма да работи от 22 часа до 6 часа сутринта.

“Това поражда условия за повишение на престъпността, само че ние с началника на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Раковски обсъдихме обстановката. От полицията ни увериха, че ще засилят патрулирането. Освен това са тествани всички системи за видеонаблюдение. Те работят чудесно, камерите са с висока резолюция и виждат чудесно и в нощните часове “, съобщи още кметът на община Брезово.

В община също е издадена заповед на кмета Виктория Михайлова, съгласно която би трябвало да се понижи потреблението на ток от електроуредите, само че уличното осветяване няма да се изключва.

Сградите на общинската администрация в Карлово се отопляват на газ, както и някои от детските градини в града.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР