Десетки хиляди протестиращи се събраха в САЩ, за да призоват

...
Десетки хиляди протестиращи се събраха в САЩ, за да призоват
Коментари Харесай

Поход за нашия живот: Десетки хиляди в САЩ поискаха по-строги закони за оръжията

Десетки хиляди протестиращи се събраха в Съединени американски щати, с цел да призоват за по-строги закони за оръжията след последните всеобщи стрелби.

Участващите в стотиците демонстрации носеха лозунги като " Искам независимост да не бъда прострелян ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън поддържа митингите, призовавайки Конгреса да " одобри закон за сигурност на оръжията със здравия разсъдък ".

Въпреки това възможностите за правна смяна евентуално ще бъдат блокирани от републиканците.

Деветнадесет деца и двама възрастни бяха убити при стрелбата на 24 май в начално учебно заведение в Ювалди, Тексас. Малко преди този момент 10 души починаха при офанзива в Бъфало, Ню Йорк и тва възобнови апелите за деяние по контрола на оръжията в Съединени американски щати.

Протести под надслова " Поход за нашия живот " (March For Our Lives) се състояха в центъра на американската столица и на доста други места в Съединени американски щати. Те са проведени от групата за сигурност на оръжията March For Our Lives (MFOL), учредена от оживели от стрелбата в учебно заведение в Паркланд през 2018 година във Флорида. Тя разгласи проект за към 450 митинга в цялата страна в събота, в това число Вашингтон, Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго.

Групата съобщи, че бездействието на политическите водачи убива американците.

" Вече няма да ви разрешаваме да седнете, до момента в който хората не престават да умират “, сподели в изказване Тревън Босли, член на борда на MFOL, представен от ББС.

" Стига толкоз! “, съобщи кметицата на Вашингтон Мюриъл Баузър по време на демонстрацията в нейния град. " Говоря като кмет, като майка, приказвам от името на милиони американци и американски кметове, които упорстват Конгресът да си свърши работата. А работата му е да ни отбрани, да отбрани нашите деца от принуждение с (огнестрелно) оръжие ", сподели Баузър.

Всички оратори, говорили пред множеството, упорстваха сенаторите, които са считани за огромна спънка пред законодателство в тази посока, да работят или да бъдат отстранени от служба с гласоподаване, изключително като се има поради шокът за цялата нация, откакто 19 деца и двама учители бяха убити в Ювалди.

" Ако нашето държавно управление не може да направи нищо, с цел да не допусне 19 деца да бъдат избити в личното си учебно заведение, време е да сменим хората, които са в държавното управление “, сподели Дейвид Хог, оживял през 2018 година при стрелбата, в която починаха 17 средношколци и учители в гимназия " Марджъри Стоунмън Дъглас " в Паркланд, щата Флорида.

По думите му убийствата на деца в Ювалди " би трябвало да ни изпълнят с гняв и претенции за смяна, не безкрайни диспути, а претенции за смяна в този момент ".

Гарнел Уитфийлд, чиято 86-годишна майка беше убита при расово стимулираната пукотевица в Бъфало, Ню Йорк, на 14 май, сподели пред тълпите във Вашингтон: " Ние сме тук, с цел да желаяме правдивост. Ние сме тук, с цел да застанем с тези, които са задоволително смели да изискват рационално законодателство за оръжията. "

Съосновател на организацията " Поход за нашия живот ", основана след тази пукотевица, провела първия си протест във Вашингтон малко по-късно, Хог водеше множеството, което скандираше " Отстранете ги! ".

Друга оживяла от стрелбата в Паркланд и съоснователка на " Поход за нашия живот " – Екс Гонзалес, съобщи " Убиват ни! " и прикани Конгреса да работи умно.

Наред с други политики, MFOL прикани за възбрана на щурмови оръжия, универсални инспекции за тези, които се пробват да закупят оръжия и национална система за лицензиране, която да записва притежателите на оръжие.

Тийнейджърите Калвин Крисфийлд и Ани Арзуманян са пътували от Мериленд за присъединяване в похода. Казват ми, че членовете на техните учебни спортни тимове са трябвало да се подслонят от оръжейни офанзиви по време на игри. Те са повече обнадеждени, в сравнение с оптимисти във връзка с смяната, само че споделят, че оправянето с насилието с оръжие е отговорност на на тяхното потомство, " тъй като ние сме тези, които умираме ".

" Чичо ми мохамеданин е проверяван повече, в сравнение с покупката на револвер ", гласи надпис, държан от Хафиза Кази.

Линдзи Ерин е начална учителка, която е безапелационна, че учителите не би трябвало да бъдат въоръжени, както се застъпват от някои републиканци.

Първият митинг на MFOL се организира дни след стрелбата в гимназията на Марджъри Стоунман Дъглас в Паркланд, Флорида, през 2018 година, при която бяха убити 14 възпитаници и трима възрастни.

Сегашният митинг, съгласно уредниците, е най-големият протест за сигурност на оръжията за един ден в историята на Съединени американски щати и хиляди студенти в цялата страна напуснаха класните си стаи, с цел да се причислят към демонстрациите.

Президентът Байдън, демократ, който този месец прикани Конгреса да забрани щурмовите оръжия, да разшири инспекциите и да приложи други ограничения за надзор на оръжията, съобщи, че поддържа съботните митинги.

" Днес младежите в цялата страна още веднъж маршируват с @AMarch4OurLives, с цел да призоват Конгреса да одобри здравословно законодателство за сигурност на оръжията, подкрепено от болшинството американци и притежатели на оръжие ", написа в Tweeter той.

" Присъединявам се към тях, като дублирам апела си към Конгреса: направете нещо ", съобщи Байдън..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР