Десетки хиляди останки“ от Ислямска държава – членове и техните

...
Десетки хиляди останки“ от Ислямска държава – членове и техните
Коментари Харесай

Десетки хиляди членове на ИД и семействата им бягат от лагери в Сирия

Десетки хиляди „ остатъци “ от " Ислямска страна " – членове и техните фамилии бягат от лагери в Северна Сирия, оповестява кюрдското издание " Бас Нюз ", представено от БГНЕС.
То разгласява видео, в което се виждат голям брой кюрди, бягащи под паника от лагера „ Ал Хол “ в провинция Ал-Хасеке. Мустафа Бали, началник на пресслужбата на Сирийските демократични сили (СДС), показа фрагменти в Twitter на евакуиращи се хора.
Опитът за бягство идва откакто Турция стартира огромна военна интервенция надълбоко в регионите, известни като Източен Ефрат в Северна Сирия против сирийските кюрдски сили там.
Кюрдите, които държат лагера, преди този момент предизвестиха Запада за опцията за бягство на бойци на ИД от мястото, до момента в който сигурността в региона е подкопана от турската атака.
Турският външен министър съобщи по време на конференция в четвъртък, че Турция ще поеме отговорност за задържането на бойците от ИД и техните фамилии, откакто се откри надзор над региона. Все още обаче не е ясно по какъв начин би могъл да се извърши прехвърлянето на пандизчии от ИД, до момента в който не престават яростните сражения сред турската войска и Съюз на демократичните сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР