Десетки граждани се събраха на протест пред сградата на Комисията

...
Десетки граждани се събраха на протест пред сградата на Комисията
Коментари Харесай

Протестът пред КЕВР: Убиват ни с тока, водата и парното! И въздуха ли ще плащаме /снимки/

Десетки жители се събраха на митинг пред постройката на Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР), с цел да изразят недоволството си против новите цени на електрическата и топлинната сила.
Началото на митинга съответствува с началото на закритото съвещание на КЕВР, на което се чака комисията да утвърди новите цени. На 29 юни регулаторът към този момент дефинитивно реши природният газ да нарастне с 10,81% от 1 юли, поради което се чака топлинната сила да нарастне с към 7%, а токът – с над 2%. След края на закритото съвещание се чака да решението на комисията ще бъде публично оповестено.
Протестиращите са подкрепени от членове и симпатизанти на градската организация на БСП-София, за което бяха призовани през вчерашния ден от изпълнителното бюро на партията.
Изразяващите недоволството си жители носят плакати с надпис "Убиват ни с тока, водата и парното “ и питат: "И въздуха ли ще плащаме? “. Те се опълчват и на договорката за придобиването на активите на ЧЕЗ от компанията "Инерком “. "ЧЕЗ – на народа, не на шайката. Няма да плащаме на Гинка “, гласят надписите на част от транспарантите. Сред протестиращите се чуват и възгласи за оставка на държавното управление.
В челото на протестиращите е Велизар Енчев от Движение за радикална смяна "Българска пролет ". Според него повишаването на тока, топлата вода и парното е посягане върху обществените права на българските жители. "Целта е всички ние да платим на Гинка Върбакова придобиването на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ ", сподели Енчев.
Той уточни че КЕВР подвига цените по коренен метод в деня, в който се подвигат и пенсиите с 3.8%. "Ако сумираме резултата с нарастването на природния газ с 10.81%, то на процедура пенсиите към този момент са изядени на половина ", посочи Велизар Енчев.
"Гражданското общество е длъжно да стачкува против вандалската политика на ГЕРБ и "Опитомени патриоти ", тъй като с нарастването на цените се появи още една стратегическа неточност на ръководството на Бойко Борисов ", безапелационен бе той.
Той се възмути и от изказването на премиера Бойко Борисов, който бе декларирал малко по-рано, че не желае да се мести в работата на регулатора. "КЕВР е партийна и държавна комисия, а не самостоятелен регулаторен орган ", напомни той и добави, че изказването на Бойко Борисов е предопределено за ниско образованите хора и залага на неинформираността на българските жители.
"Трябва да стане ясно на българските жители дали нашата страна е република с парламентарно ръководство или република с ръководството на ГЕРБ ", продължи Велизар Енчев, като се разгласи за оставка на държавното управление. "КЕВР - това е ГЕРБ, а Иван Иванов е гласът на Бойко Борисов ", отсече той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР