Десетки граждани, недоволни от зачестилите пътни инциденти с велосипедисти и

...
Десетки граждани, недоволни от зачестилите пътни инциденти с велосипедисти и
Коментари Харесай

Протести в София и Варна след смъртта на велосипедиста Мартин Чикалов

Десетки жители, недоволни от зачестилите пътни произшествия с велосипедисти и пешеходци, проведоха флашмоб във Варна. Хората се обърнаха с апел към институциите за съблюдаване и строго използване на законите.

Организаторите на флашмоба са предизвикани от случаите, при които починаха двама велосипедисти в границите на няколко дни. Всеки, пристигнал през днешния ден пред сгарадата на община Варна, остави камък и по този начин се сложи началото на самодейността " камара на недоволството ".


Иначе през днешния ден варненският областен съд остави за непрекъснато в ареста Петър Здравков, който на 10 септември блъсна и умъртви велосипедиста Мартин Чикалов. Той е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност и в случай че се потвърди виновността му, ще лежи до 15 години в пандиза. а през днешния ден хоарата във Варна желаеха смяна и по-строги наказания за нарушителите.
Марина Трухина: Това, което се случи с Мартин, е една дребна прашинка от цялото безсрамие, което се случва по пътищата на България. Трябва персонална отговорност на всеки от жителите както пешеходци, както колоездачи, както мотористи, по този начин и водачи.Мартин Николаев: Хората би трябвало да се трансформират, отношението им, равнището на приемливост, на толерантност, разбирането им, освен страната, имаме и хора в тази страна. Обществото би трябвало да направи малко изпитание. И дано тази камара бъде знак за всеки, който мине.
Протест през днешния ден имаше и в София - представители на протестиращите се срещнаха и с вътрешния министър в оставка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР