Десетки епруветки, пълни с кръв, са изхвърлени близо до детска

...
Десетки епруветки, пълни с кръв, са изхвърлени близо до детска
Коментари Харесай

Зловеща и кървава находка до детска градина във Варна

Десетки епруветки, цялостни с кръв, са изхвърлени покрай детска градина във Варна. Все още не е ясно кой ги е изхвърлил, само че прокуратурата към този момент работи по случая, оповестява Нова телевизия.

Рано сутринта, жителите на региона се разсънват с шокиращата панорама. Разказват, че под прозорците им постоянно се изхвърлят боклуци, само че стъклените контейнери, цялостни с кръв, ги тормозят. Още повече, че са на метри от детска градина.

„ През терасата видях, че имаше нещо сходно, само че не мога да разясня. Имаше полиция, само че заминаха”, описа Иван Иванов.

„ Установили са в действителност валоконтейнерни стъкълца, мек материал, ръкавици. На епруветките е имало две имена т.е. нито дата, нито лечебно заведение”, изясни шефът на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова.

В региона има дентален кабинет, има и медицински център, само че той не работи от 6 месеца, а от РЗИ са на мнение, че отпадъкът е в резултат на лабораторна активност.

„ Лабораторни консумативи са по-скоро. От един дентален кабинет или самостоятелна процедура, лекарска няма по какъв начин да има толкова”, счита доктор Михайлова.

Отпадъците към този момент са отстранени, само че към момента не се знае кой е източникът и за какво са били изхвърлени тук. От РЗИ обясниха, че глобите за това нарушаване са съществени, само че занапред би трябвало да се посочи, кой го е направил.

„ Първо би трябвало да се откри дали е компанията, която изземва и транспортира биологичните боклуци, или самото лечебно заведение, както допускаме, че може би е от лечебно заведение. Оттам към този момент са разнообразни глобите”, изясни шефът на инспекцията.

Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура във Варна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР