Десетки бойци на Хамас бяха убити тази нощ в Газа,

...
Десетки бойци на Хамас бяха убити тази нощ в Газа,
Коментари Харесай

Десетки бойци на Хамас са убити тази нощ в Газа

Десетки бойци на Хамас бяха убити тази нощ в Газа, оповестиха израелските отбранителни сили.

„ Десетки терористи се барикадираха в здания и тунели и се пробваха да нападат боен личен състав “, се споделя в изказване на ИД. Съобщава се и за въздушен удар по „ противотанкова ракетна установка в региона на университета Ал-Азхар “.

Ден преди този момент Хамас разгласи “ожесточени боеве с автоматизирани и противотанкови оръжия ” в северната част на Газа, където ИД организира маневри от петък вечерта. През уикенда израелското държавно управление подреди засилени сухопътни нахлувания по източната граница на анклава.

Прессекретарят на кабинета на министър-председателя на Израел Марк Регев сподели пред медиите, че Израел няма да завладява бранша, а единствено го “прочиства ” от Хамас.

Палестински публицисти пишат за израелски въздушни удари покрай лечебните заведения Ал-Шифа и Ал-Кудс в Газа.

„ Повтаряме, че не е допустимо да евакуираме лечебни заведения, цялостни с пациенти, без да застрашим живота им “, написа ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус на Platform X.

„ Възпрепятстването на доставката на филантропична помощ може да се класифицира като закононарушение “, сподели прокурорът на Международния углавен съд Карим Хан в неделя, откакто посети граничния пункт Рафа сред Египет и линията Газа, където са насъбрани доставки, предопределени за цивилни в анклава.

Израел има ясни отговорности по отношение на войната с Хамас, освен морални, само че и правни отговорности да съблюдава разпоредбите на въоръжения спор.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР