Десетки българи са обект на разследване в Германия заради финансови

...
Десетки българи са обект на разследване в Германия заради финансови
Коментари Харесай

Разследват десетки българи заради финансови измами в Германия

Десетки българи са обект на следствие в Германия поради финансови измами посредством онлайн платформи за вложение. Последният случай е от тази седмица, когато стана ясно, че 34-годишна българка е упрекната по дело за машинация за 14 милиона евро.

Броят на излъганите посредством сходни финансови пирамиди нараства. Сред тях са освен германци, само че също по този начин австрийци и швейцарци.

До момента са източени милиони евро - най-често това са спестяванията на хората, оповестява Българска национална телевизия.

По тези проблеми от няколко години в Германия работят профилирани прокуратури, които проверяват киберпрестъпления.

Най-често следствията стигат до чиновници на равнище отдел продажби. През последните години е имало няколко каузи, по които са разследвани шефове на прът центрове и съдът е постановил неоправдателни присъди.

До уредниците на високо равнище се стига мъчно, демонстрира правосъдната процедура. Журналистически следствия в Германия стигат до престъпни фигури, които се намират в Израел, Украйна и Русия.

" Действително обект на следствие са десетки, а в бъдеще може би ще бъдат стотици български жители. Немската прокуратура получава недоволства или тъжби от разнообразни немскоговорящи жители от австрийци, от швейцарци. Съответно тя води следствия против немскоговорящи чиновници, които са имали контакт с немските жители и такива чиновници могат да бъдат като български, по този начин и немски жители. Немски жители също са работили в прът центрове. Тези измами в Германия се класифицират като машинация по поминък или в проведена незаконна група и законът планува наказване сред 1 и 15 години затвор ", съобщи пред Българска национална телевизия доктор Мария Милушева, юрист по наказателно право в Германия.

Съдебната процедура в Германия демонстрира, че сходни каузи завършват в период от няколко месеца до година и половина. Размерът на присъдата зависи значително от броя на излъганите лица, както и нанесените вреди. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР