Десетки автомобили и мотористи участват протеста във Велико Търново тази

...
Десетки автомобили и мотористи участват протеста във Велико Търново тази
Коментари Харесай

Многочислен протест във Велико Търново, хората искат оставката на правителството

Десетки коли и мотористи вземат участие митинга във Велико Търново довечера. Хората скандират: "Оставка " против държавното управление, а гневът им е ориентиран към вицепремиера Валери Симеонов, който отхвърля да подаде оставка, и високите цени на горивата.

Мотошествието, което минава през част от основните улици на Велико Търново, е подкрепено освен от поданици на града, само че и от хора от околните обитаеми места. Има протестиращи пристигнали даже от Русе.

Чуват се и възгласи: „ Търново не спи” и „ Мафия”.

Шествието се води от група хора, които се придвижват пеш. Движението в региона на кръговото придвижване на бул. „ Никола Габровски” е спряно.

Протестиращите жители плануват през идната седмица да спрат придвижването по основен път София – Варна, в региона на Велико Търново.

„ Искаме незабавната оставка на този срамен и неприличен човек - Валери Симеонов, който за жал стои на толкоз висок пост, а наскърбява българските жители и не се преценява с волята на народа “, акцентира една от организаторките на митинга Ваня Димова, представена от Фокус. Тя изясни, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени маршрутът на митинга ще бъде заменен и ще минава през по-натоварени улици. „ Евентуално може да се стигне до затваряне на „ Детелината “ – да се блокира пътят София – Варна. И тогава в действителност ще би трябвало да се преценяват с нас и да чуят настояванията ни “, разяснява още Ваня Димова. Тя добави, че идващият митинг ще е идният уикенд.

Протести се организират в 11 града на страната. Образували са се километрични тапи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР