Десетият пакет от санкции на Европейския съюз срещу Русия ще

...
Десетият пакет от санкции на Европейския съюз срещу Русия ще
Коментари Харесай

Политико: Новите санкции на ЕС срещу Русия ще включват финансови и търговски мерки

Десетият пакет от наказания на Европейския съюз против Русия ще включва финансови и търговски ограничения, както и регистриране в черния лист на физически лица и компании, заяви Politico.

Според публични лица и дипломати, осведомени с въпроса, глобите ще обиден четири съветски банки, в това число най-голямата частна в страната - " Алфа-банк " на руско-израелския милиардер Михаил Фридман.

Ще бъде наложена и възбрана за съветски жители да работят в бордове на сдружения от сериозна инфраструктура в Европейски Съюз, като да вземем за пример електрически мрежи или снабдители на газ.

Твърди се, че ще бъде наложена комерсиална възбрана за вноса на съветски асфалт и каучук или битум (нефтопродукт), както и върху износа в Русия на артикули от Европейски Съюз, в това число камиони, други тежкотоварни транспортни средства, строителни машини, помпи и други машини, употребявани в строителния бранш. Пакетът включва и спомагателни забрани за експорт на електронни съставни елементи, които Русия може да употребява за производството на оръжия.

Не е ясно дали диамантите ще влязат в новия санкционен пакет, споделиха еврослужители.

Допълнителни 130 организации и лица също ще бъдат включени в лист, препоръчани от Полша, балтийските страни, Германия, Франция и други Те включват съветски военни водачи, чиновници, назначени от Русия в окупираните територии в Украйна, публицисти, работещи за съветски държавни медии и агитация като Russia Today, както и компании и лица в други страни, свързани с военните старания на Русия или наемническата група " Вагнер " — а точно в Мали, както и от Иран, който е упрекнат в продажба на дронове и съставни елементи на съветската войска.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР