Десет съвместни предприемачески екипа от кипърски гърци и кипърски турци

...
Десет съвместни предприемачески екипа от кипърски гърци и кипърски турци
Коментари Харесай

Раздадоха наградите за сътрудничество в бизнеса между гърци и турци в Кипър

Десет взаимни предприемачески екипа от кипърски гърци и кипърски турци завоюваха премиите за бизнес съдействие за 2022 година, които се връчват от благотворителната фондация на сър Стелиос Хаджи-Йоану.

58 смесени тима, или общо 116 кипърски гръцки и кипърски турски предприемачи, участваха в тазгодишния конкурс за единствените награди за взаимен бизнес сред двете общности в разделения Кипър.

Оценените като най-успешни 10 партньорства са в разнообразни сфери на активност - развъждане на маслини и произвеждане на зехтин, произвеждане на артикули от лавандула, търговия със хигиеничен фаянс и с произведения на обичайна кипърска бродерия, основаване на информационна бизнес платформа и други.

Победителите получиха общо 200 000 евро - по 20 000 евро на екип.

Според условията на състезанието фирмите включват най-малко по един кипърски гръцки и кипърски турски бизнесмен, имат оборот от минимум 5000 евро годишно и развиват активност в двете кипърски общности. Те би трябвало да способстват финансови и стопански изгоди за целия остров и по този метод да спомагат за мира в него.

Двуобщностите награди „ Стелиос ” бяха връчени за първи път през 2009 година и до момента предоставената посредством тях финансова помощ доближава 4 млн. евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР