Десет са положителните проби за коронавирус в кварталите "Факултета" и

...
Десет са положителните проби за коронавирус в кварталите "Факултета" и
Коментари Харесай

Лидерът на Евророма настоя за строга карантина в цялата страна

Десет са позитивните проби за ковид в кварталите "Факултета " и "Филиповци " по данни на РЗИ-София. Двата квартала са под полицейска обсада и влизането и излизането от тях става през контролно-пропусквателен пункт. Полицията насочи спомагателни сили натам от нощес, откакто се стигна до напрежение. Целта е да се ограничи разпространяването на вируса.

В същото време има информация и за приготовление на митинг поради блокадата.

"Късно нощес имаше такива настройки. Опитвам се с целия престиж, с който разполагам да ги убедя, че няма потребност. Не е подобаващ миг за подобен митинг. При събиране на доста хора вкупом рискът от разпространяването на пандемията е доста по-голям ", уточни водачът на "Евророма " Цветелин Кънчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му би трябвало да се прояви схващане към служителите на реда и никога да не се стига до конфликти, макар че някои от органите на реда превишавали пълномощията си.

"Вие нямате право да се сърдите на премиера Бойко Борисов, вие 95% гласувахте за него, вие сте си вътрешни хора, разберете се там ", сподели водачът на "Евророма " в послание към живущите в двата квартала.

Кънчев настоя за доста строга карантина в цялата страна.

"Не единствено в ромските квартали, на нас ни трябват извънредно строги ограничения в цялата страна ", акцентира той.

Все отново увери, че хората в квартал "Факултета " живеят в непорочност и съблюдават висока персонална хигиена.

"Искам да чуя, че при ромите процентът на заболеваемост е по-голям. Досега не е казано такова нещо. Аз мисля, че процентно нещата се движат съразмерно. Вирусът не сортира. Ако някой си играе на ксенофобия, при вируса това го няма ", посочи Кънчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР