Десет месеца без заплата са медиците в туберколозна болница и

...
Десет месеца без заплата са медиците в туберколозна болница и
Коментари Харесай

Десет месеца без заплата са медиците в туберколозната болница във Варна

Десет месеца без заплата са медиците в туберколозна болница и в единствената микробиологична лаборатория във Варненска област за диагностика на туберколоза - " СБАЛПФЗ - Варна " ЕООД (бившия Тубдиспансер във Варна). Това се споделя в отворено писмо до жителите на Варна.

В момента отговорностите за заплати са 516 000 лева . с включени осигуровки и още 135 000 лева други отговорности, от които 65 000 лева за електрическа енергия. Тези отговорности са трупани в продължение на 10 месеца. Това се дължи на порочната процедура на локалната власт да трансферират отговорности от една година за идната. Въпреки това б - към 648 млн.лв.
 Медици от
Медици от " Пирогов " излязоха на митинг

Те упорстват да им бъде обяснено за какво е заменено управлението на болница

" Поставени сме на ръба на своето персонално физическо оцеляване. Това е и повода единственият пулмолог, работещ сега в лечебното заведение - доктор Русева и две от медицинските сестри единствено след броени часове да напуснем своите работни места. Това ще докара до саморазпускане на поликлиниката, защото няма да има кой да се грижи за пациентите ", пишат от болничното заведение.

Те се обръщат към варненци като към последна вяра за поддръжка в битката за съществуването на единствената туберколозна болница и на единствената микробиологична лаборатория във Варненска област за диагностика на туберколоза - " СБАЛПФЗ - Варна " ЕООД /бившия Тубдиспансер във Варна/. Принципал на болничното заведение е Община Варна . Сагата с ненавременното финансиране от страна на локалната власт продължава към този момент 7 - 8 години.
 Протестираха медици и от УМБАЛ
Протестираха медици и от УМБАЛ " Александровска "

Те са недоволни от отпадането на спомагателните 1000 лева

Медиците и личният състав са уверени, че решението на ОС-Варна, да не бъдат отпускани никакви средства на " СБАЛПФЗ - Варна " ЕООД /бившия Тубдиспансер/ до този миг за 2022 г е политическо .

Те са алармирали до Министерство на здравеопазването, до Омбудсмана на Република България и всички други виновни институции. Здравният министър Асена Сербезова е изпратила публично искане до Община Варна да извърши своите отговорности като принципал. Освен това беше увеличена и дотацията от страна на страната, само че тя не е задоволителна за покриване на потребностите на болничното заведение, напомнят те.

За нас няма друго пояснение и причина за ликвидирането на болничното заведение от страна на общинската власт, с изключение на политически претекст .

Молбата на медиците е всички поданици на Варненска област да заявят своята позиция, по отношение на ликвидирането на " СБАЛПФЗ-Варна " ЕООД, /бивш Тубдиспансер във Варна/, документално на формалните имейли на Община Варна и на ръководителя на Оценка за съвместимост Тодор Балабанов - [email protected] и [email protected].

Те желаят да им бъдат изплатени дължимите заплати. Настояват от локалната власт да им предложат сигурна вероятност за бъдещето развиване на " СБАЛПФЗ-Варна " ЕООД (бивш Тубдиспансер във Варна), а не за неговото наложително закриване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР