Десертът е едно от любимите хранения през деня за милиони

...
Десертът е едно от любимите хранения през деня за милиони
Коментари Харесай

Вижте любимите десерти на различните нации по света

Десертът е едно от обичаните хранения денем за милиони и особено за почитателите на сладкото от CNN проведоха Food challenge, с цел да покажат кои са най-любимите лакомства за другите народи по света.

Индия – Сандеш

Това е най-популярният десерт в Индия има многочислени разновидности за хората с разнообразни усети, само че в главната си рецепта сандеш се подготвя от захар, прясно мляко, кардамон на прахуляк и индийското сирене панир. Съставките се сместват, оформят се на обособени кръгчета и се замразяват за няколко часа.

Турция – Баклава

Баклавата е един от най-известните десерти в Източна Европа и Близкия Изток, само че за Турция десертът е емблема. Класическата рецепта включва шамфъстък, домашно приготвени кори и сироп от вода и мед. Баклавата постоянно се комбинира с дребна чаша мощно кафе.

 Брауни

Бразилия – Брауни

Шоколадовото брауни е обичани десерт на милиони хора по целия свят, само че най-обичан е от бразилците, които го подготвят с леко препечена коричка и му се любуват в следобедите с чаша кафе.

Италия – Сладолед

Конусовидна вафлена фунийка, напълнена с джелато сладолед, е обичаният десерт в Италия. Предлаганият сладолед има разнообразие от типове, само че най-предпочитано е съчетанието сред шоколадов и бадемов усет.

Катар – Златисто брауни

В Катар също са огромни фенове на браунито, само че го подготвят друго от известния му шоколадов вид. За десерта са нужни масло, бяла захар, яйца, ванилия, брашно и сол. След като се опече се полива щедро с течен шоколад.

Англия – Лагос

Лагос е характерен десерт за Южна Африка, само че, изненадващо, е най-любимият на британците. Приготвя се от бадемово брашно, яйца, захар и джинджифил и се полива с карамелен сос. За първи път е сервиран е 1970 година, а добра компания му прави чашка бадемов ликьор.

 Пържен Банан

Виетнам – Пържен банан

Най-обичаният десерт във Виетнам е пърженият банан в композиция с ориз и кокосово мляко. Най-често се хапва за закуска, полят със кокосов сос и щедро гарниран с фъстъци.

Кения – Портокалов чийзкейк

В Кения най-често се подготвя портокалов чийзкейк, за който са нужни бисквити, бял шоколад, кокос, масло, крема сирене и портокали. Рецептата е доста известна, а в страната обичат да хапват десерта в композиция с чаша ободрителен сок.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР