Дерогацията на руския петрол ще отпадне след година. Така “Лукойл

...
Дерогацията на руския петрол ще отпадне след година. Така “Лукойл
Коментари Харесай

СЛЕД ЕДНА ГОДИНА: Дерогацията на руския петрол отпада изцяло

Дерогацията на съветския нефт ще отпадне след година. Така “Лукойл Нефтохим Бургас “ ще работи с съветски нефт до 30 септември 2024 година, когато дерогацията ще се анулира напълно. Дотогава поетапно рафинерията би трябвало да сменя произхода на нефта, с който работи. Това взеха решение депутатите дефинитивно на второ четене през днешния ден с промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Пред депутатите в икономическата комисия през вчерашния ден Богдан Богданов предизвести депутатите, че в началото заложеният 30-дневен период за въвеждане на възбрана за импорт на съветски нефт ще докара до скок в цените на горивата. Така се стигна до увеличение на периода.

Предвижда се рафинерията до 31.12.2023 година да има право да преработва не повече от 80% нефт с съветски генезис, до 31.03.2024 година не повече от 75%, до 30.06.2024 година не повече от 50%, до края на септември другата година не повече от 25% и по този начин до 01.10.2024 година, когато дефинитивно " Лукойл " ще би трябвало да премине към преработката на нефт с неруски генезис.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР