Депутатката от БСП Весела Лечева призова кандидатите за председател на

...
Депутатката от БСП Весела Лечева призова кандидатите за председател на
Коментари Харесай

Весела Лечева призова кандидатите за лидер на БСП да оттеглят участието си от прекия избор

Депутатката от Българска социалистическа партия Весела Лечева прикани претендентите за ръководител на партията да отдръпват своето присъединяване от директния избор, който е очакван за 12 септември. Очаква се това да се случи за първи път в историята на левицата.

Пред публицистите в пресклуба на Българска телеграфна агенция във Велико Търново тя акцентира, че има риск директният избор да бъде изопачен, сменен и подправен. Лечева уточни, че аргументите са в неразбираемите изборни описи, неразбираемия брой гласоподаватели и секции.

 Петима ще се борят за водач на Българска социалистическа партия, Корнелия Нинова е с най-вече номинации Виж още

Според нея всички претенденти би трябвало да имат опция да вземат участие дружно в диспути, с цел да получат членовете на партията явен и осведомен избор. Свикването на Националния съвет на партията би трябвало да обясни тези неясноти, счита тя.

" За мен това е предрешено съревнование, гони се служебна победа ", сподели Лечева и напомни, че апелът й е в качеството на член на Изпълнителното бюро на партията, лидер на листата на Българска социалистическа партия от Велико Търново и заместник-председател на парламентарната група.

Тя означи, че вероятен вид е съвещанието на конгреса на партията да прегледа и да одобри правила за провеждането на директния избор.

Пред публицисти обаче депутатът Явор Божанков, който е от гражданската квота в парламентарната група на левицата, разяснява, че директният избор е най-демократичният , а досегашният курс на партията е верен. Той акцентира, че показва противоположна позиция на тази, зад която стои Весела Лечева. Божанков добави, че директният избор демонстрира, че Българска социалистическа партия е друга партия, опция на ГЕРБ, а ползата към него от страна на редовите членове е огромен.

Народният представител Валентин Ламбев пък изрази увереност, че в края на месеца, когато ще се състои конгресът на Българска социалистическа партия, ще има определено управление, което ще може да приготви партията за идните парламентарни избори.

Областният ръководител на Българска социалистическа партия във Велико Търново Петко Тюфекчиев напомни, че решението за директен избор на ръководител е взето с решение на конгреса с голямо болшинство. Той посочи, че на 12 септември в региона за един от петимата претенденти ще гласоподават над 3000 души в 33 разкрити изборни комисии.

Кандидатите за водач на социалистите са петима - сегашният предсадетале Корнелия Нинова, заместникът й Кирил Добрев и депутатите Красимир Янков и Валери Жаблянов и редовият социалист от Бургас Георги Тодоров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР