Депутатите взеха нестандартно решение. Ще коват закони в комисии без

...
Депутатите взеха нестандартно решение. Ще коват закони в комисии без
Коментари Харесай

Различният парламент: Депутатите решиха комисиите да нямат председатели

Депутатите взеха ексцентрично решение. Ще коват закони в комисии без ръководители. Точно 23 дни след старта на 49-ото Народно заседание депутатите съумяха да намерят решение за парламентарните комисии. Но за в този момент единствено краткотрайно.

Докато няма изясненост кое е ръководещото болшинство и ще има ли въобще такова - 25-те непрекъснати комисии ще работят без ръководител и зам.-председател, а единствено с членове, които ще бъдат определени на следващия ден в пленарната зала.

Бяха наложени две санкции – на Манол Пейков и на Костадин Костадинов

Заседанията на комисиите ще се привикват от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и той ще споделя кой да ги води. Подобно решение е казус за работата на Народното събрание, като до в този момент се е случвало единствено 1 или 2 комисии да останат без управление за малко, само че не и всички.

И през днешния ден депутатите останаха по-малко от два часа на работните си места. След като бързо се оправиха с единствената си задача да изслушат правосъдния министър, народните представители се изправиха пред казуса с неизбраните към момента комисии.

Доверието към държавните институции и партиите става все по-ниско

Решението на казуса пристигна след председателски съвет. Обединени партиите са се разбрали, че единственият метод да се отпуши законодателната активност е ръководителят на Народното събрание краткотрайно да дава отговор и за съвещанията на комисиите. Така разпределението на силите в комисиите остана за „ по-нататък.

А в деловодството на Народното събрание на изчакване към този момент са общо 55 законопроекта, измежду които бюджетът на страната, нужните закони по Плана за възобновяване, както и тези за правосъдната промяна.

Депутатите имат и План Б. Ако тази концепция не проработи, се разисква ръководителите на комисии да се разпределят на квотен принцип или да се изберат управления единствено на 4 основни комисии - бюджетна, обществена, здравна и правна, с цел да може да не се стопира работата по бюджета.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР