Депутатите в комисията по енергетика в парламента гледа наложеното от

...
Депутатите в комисията по енергетика в парламента гледа наложеното от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Енергийната комисия гледа ветото на президента върху Закона за подземните богатства

Депутатите в комисията по енергетика в Народното събрание гледа наложеното от президента несъгласие върху част от текстовете от Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните благосъстояния, признат от Народното събрание на 22 юли 2020г. Новото разискване ще е в Комисията по енергетика.

Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на наложи ветото преди месец, малко преди депутатите да излязат в едномесечната си почивка.

В претекстовете си той акцентира несъгласието си с обособени текстове, свързани с концесиите за рандеман на подземни благосъстояния, като потребление на запаси на трети лица, разширение на правата на концесионерите, удължение на периода на концесията и основаване на опасности за околната среда и здравето на хората.

Проф. Емилия Друмева, учител по конституционно право и някогашен парламентарен арбитър, означи, че в тази комисия несъгласие на президента се гледа за първи път. До момента наложените вета са 22. Тя разясни, че подземните благосъстояния са формирания в земните глъбини и са третото измерение на територията. Тези благосъстояния имат значение за хората и стопанска система, те са изключителна държавна благосъстоятелност. Възраженията на президента са 4.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР