Депутатите в долната камара на британския парламент одобриха две предложения

...
Депутатите в долната камара на британския парламент одобриха две предложения
Коментари Харесай

Британският парламент поиска Brexit без защитен механизъм, ЕС с твърдо не

Депутатите в долната камара на английския парламент утвърдиха две оферти (от общо 14) към държавното управление на Англия за изискванията по раздялата с Европейския съюз, съобщи БГНЕС.
Най-важното утвърдено предложение беше в проекта на Мей да бъде сменен защитния механизъм за границата сред Ирландия и Северна Ирландия, с " различни марки ". В предлагането на депутата Греъм Брейди не прецизира какви ще са " различните ограничения ".
Второто предложение за смяна, което беше утвърдено, изисква да бъде отхвърлена опцията за Brexit без договорка с Европейския съюз.
За разлика от други оферти, които изискваха Brexit да бъде отсрочен, в случай че няма контрактувана договорка, утвърдената смяна беше единствено за гаранции против " корав " Brexit. В нея, обаче, не се дават разновидности по какъв начин държавното управление да подсигурява, че Brexit без договорка няма да има.
Три от останалите пет оферти, които не бяха утвърдени, желаеха отсрочване на Brexit след контрактуваната дата 29 март.
Моментално ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск похвали самодейността на английския парламент да не позволява Brexit без съглашение, само че и твърдо разгласи, че няма да има предоговаряне на защитния механизъм (разпоредба в съглашението, реализирано сред английския министър председател Тереза Мей и Европейски Съюз, целяща да предотврати връщането на митническия надзор на границата сред Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство, и Република Ирландия, която е член на Европейски Съюз, в случай че няма комерсиално съглашение сред Лондон и Брюксел и се случи корав Brexit - до тогава, до момента в който бъде открита опция. Опасенията на последователите на корав Brexit са, че с защитния механизъм Англия няма да може да договаря покупко-продажби за свободна търговия с страни отвън ЕС). Туск предизвести и, че Европейски Съюз ще се готви и за сюжет " корав Brexit ".
Ако в последна сметка до 13 февруари Мей успее да предоговори съглашението за Brexit с Европейски Съюз, ще има ново гласоподаване в английския парламент. Ако не, отново на 13 февруари английските депутати би трябвало да предложат нова опция. А водачът на лейбъристите Джереми Корбин изрази единодушие за среща с Мей и диалог накъде да върви Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР