Депутатите ще разгледат ветото на президента върху Закона за приватизационен

...
Депутатите ще разгледат ветото на президента върху Закона за приватизационен
Коментари Харесай

Депутатите гледат ветото на президента върху Закона за приватизационен и следприватизационен контрол

Депутатите ще прегледат ветото на президента върху Закона за приватизационен и следприватизационен надзор. Очаква се точката да влезе в програмата на депутатите при започване на днешното пленарно съвещание.

Осмото подред несъгласие на президента Румен Радев бе наложено на 24 юли 2018 година поради разпореждания, които съгласно него освен не пазят публичния интерес, само че и значително го повреждат. Съгласно правилника за организацията и активността на Народното събрание депутатите могат да одобряват наново закона с болшинство повече от половината от всички народни представители. В този случай ветото ще бъде преодоляно. В случай, че прегледаният отначало законопроект не получи нужното болшинство, ветото ще бъде признато и законопроектът ще предстои на разглеждане по реда, очакван за разискване и приемане на законопроекти. Пред депутатите стои и опцията да прегледат единствено обособени противоречиви текстове на върнатия закон.
Народните представители ще продължат работа и по първото четене на Закона за пътищата. Работата по него бе стартирана в края на вчерашното пленарно съвещание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР