Депутатите ще обсъдят днес възможността за отпадане на временната забрана

...
Депутатите ще обсъдят днес възможността за отпадане на временната забрана
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат отпадане на забраната за внос на зърно от Украйна

Депутатите ще обсъдят през днешния ден опцията за отпадане на краткотрайната възбрана за импорт на пшеница от Украйна.

Първа точка от дневния ред за през днешния ден планува разискването на план на решение за позицията на Република България по отношение на удължаването на превантивните ограничения във връзка с избрани артикули с генезис от Украйна след 15 септември т.г. С текста на проекторешението се предлага отпадане на изключителната мярка за възбрана на импорт на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна след 15 септември. Вносители са съпредседателите на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ Кирил Петков и Атанас Атанасов, от Движение за права и свободи – Делян Пеевски и Хамид Хамид, както и Румен Христов и Александър Иванов от ГЕРБ-СДС.

На второ четене депутатите ще прегледат законопроект за изменение и допълнение на Закона за поощряване на заетостта, а също и промени в Закона за достъп до социална информация.

Ще се прегледат на първо четене планувани законопроекти за промени и допълнения на Закона за пътищата, Закона за поощряване на вложенията, Закона за българското поданство, Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите.

Ще бъдат гласувани на първо четене и промени в Закона за ръководство на агрохранителната верига, Закона за авторското право и сродните му права и в Закона за предучилищното и учебното обучение, както и Законопроект за българския език.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР