Депутатите се захванаха с процедурните правила за избор на шеф

...
Депутатите се захванаха с процедурните правила за избор на шеф
Коментари Харесай

Депутатите се заеха с правилата за избор на шеф на КПКОНПИ

Депутатите се захванаха с процедурните правила за избор на началник на КПКОНПИ . Висши учебни заведения ще могат да изпращат мнения за издигнатите претенденти и да изпращат въпроси. Кандидатите ще се ревизират и за принадлежност към Държавна сигурност. Изслушването на претендентите ще е обществено от отрасловата парламентарна комисия, като те в границите на 15 минути би трябвало да изложат визията си за работа на Антикорупционната организация .

Борите корупцията със зъби и нокти , сподели Александър Несторов от Движение за права и свободи. Той нападна ръководещите, че в този момент поради идните избори още веднъж са развели знамето на битката с корупцията.
 Независимите поддържат Рашков за началник на КПКОНПИ
Независимите поддържат Рашков за началник на КПКОНПИ

Някои от напусналите Има Такъв Народ нямало да поддържат кабинет с министри на Има Такъв Народ

Опозицията желае претендентите да показват и уверение за психическа валидност и уверение от , че не е проверяван от самата комисия. Ако се откри принадлежност на претендент към Държавна сигурност, той да се смята за неприемлив , желаят още от Движение за права и свободи. Според Несторов всички би трябвало да работят дружно за битката с корупцията.

Михал Камбарев от Политическа партия изясни, че няма по какъв начин да се прибавят нови условия, защото се работи по закона за КПКОНПИ . Според Движение за права и свободи промени могат да се вършат.

Вие обявявахте, че сте за нулева приемливост към корупцията , сподели и Николина Ангелкова от ГЕРБ. Тя разкритикува ръководещите и че четири месеца след оставката на Сотир Цацаров не са намерили време да внесат закона за КПКОНПИ.
 Правната комисия на Народно събрание гласоподава закона за КПКОНПИ
Правната комисия на Народно събрание гласоподава закона за КПКОНПИ

На първо четене и преди публичното разискване

Припомняме, съгласно премиера в оставка и на второ четене е тест за държавно управление на Политическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР