Депутатите се скараха за правилата за избор на управител на

...
Депутатите се скараха за правилата за избор на управител на
Коментари Харесай

След напрежение в Парламента удължиха срока за избор на управител на БНБ

Депутатите се скараха за разпоредбите за избор на шеф на Българската национална банка. " Продължаваме промяната " желаеха удължение на периодите за избор на гуверньор, аргументирайки се с войната в Украйна и бежанската рецесия. Това провокира ново напрежение както сред съдружните сътрудници, по този начин и в опозицията.

" Това е геополитическа обстановка, която не можеше да бъде планувана, когато приемахме разпоредбите за избор на претендент ", съобщи Андрей Гюров от " Продължаваме промяната ".

" Не знам какво общо има бежанските лагери с избора на Българска народна банка, в случай че претендентът не е на фронта ", разяснява Кирил Симеонов от " ИТН ".

Последваха остри реплики сред депутатите дали решението да бъде още веднъж отсрочено и по какъв начин да бъде препоръчан и определен претендентът, който да поеме ръководството на банката. Появиха се и подозрения за нагласен избор.

" Войната в Украйна ни вкара в едни условия, в които ние би трябвало да се съсредоточим върху ценовите рецесии ", разясни Искрен Митев от " Продължаваме промяната ".

" Кой отхвърли възможен претендент от присъединяване в тази процедура? Кой? Това Иво Прокопиев ли е? ", попита Десислава Атанасова от ГЕРБ.

А откакто от партията на Слави Трифонов не откриха корелация сред геополитическите събития и дневния ред на българския парламент, предложиха нов формат за избор на претендент.

" 4 месеца в едно предаване онлайн тези претенденти да бъдат затворени в къща и да се гласоподава със SMS-и. Да ни предложат трима и ние да изберем. Това е най-демократично ", разяснява Иво Атанасов от " ИТН ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР