Депутатите приеха процедурните правила за избор на подуправител на НЗОК. Без

...
Депутатите приеха процедурните правила за избор на подуправител на НЗОК.
Без
Коментари Харесай

Депутатите приеха процедурните правила за избор на подуправител на НЗОК

Депутатите одобриха процедурните правила за избор на подуправител на НЗОК .

Без доста разногласия разпоредбите минаха с утвърждението на 116 депутати, 51 бяха срещу .

" Възраждане " бяха срещу кардинално подуправителят да се избира от Народното събрание, както предлага болшинството, защото считат, че по този начин се нарушава разделянето на управляващите и законодателната власт директно стартира да управлява изпълнителната.Освен това от партията заподозряха, че измененията са за систематизиране на постове в сглобката.

Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ също е срещу, защото от групировката считат, че не е редно шефът да не носи отговорност за подуправителите.

оферти да се вършат от страна на парламентарните групи , като номинациите се съпровождат с писмени претекстове. Освен професионален опит в региона на ръководство в опазването на здравето, банковото или осигурително дело, претендентите би трябвало да имат и магистърска степен, както и да се ревизират за принадлежност към Държавна сигурност или военното разузнаване. Изслушването е обществено, навън съвещание на комисията, предавано в интернет . Гласуването ще е очевидно посредством компютъризираната система на Народно събрание.

За определен се счита получилият повече от половината от гласовете на присъстващите депутати . Ако има повече от един претендент, отговарящ на това изискване, за утвърден се счита този, събрал най-вече гласове. В случай на еднакъв брой гласове се организира ново гласоподаване. Ако при него още веднъж няма претендент, събрал нужните гласове, Народно събрание приема решение за разкриване на нова процедура за избор. Такава се открива и в случай че има единствен претендент и той се откаже преди гласуването в пленарната зала.
 Станимир Михайлов е новият началник на НЗОК
Станимир Михайлов е новият началник на НЗОК

Той беше определен със 137 гласа " за ", 46 " срещу " и без въздържали се

През септември месец с гласоподаване на  депутатите одобриха, че  шефът и подуправителят на НЗОК се избират от Народното събрание за период от 5 години, като п ри приключването на мандата не престават да извършват функционалностите си до избирането на нов шеф и надлежно на нов подуправител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР