Депутатите приеха проекторешения за приемане на процедурни правила за предлагане

...
Депутатите приеха проекторешения за приемане на процедурни правила за предлагане
Коментари Харесай

Депутатите приеха правилата за избор на шефовете на Сметната палата, БНБ и НЗОК

Депутатите одобриха проекторешения за приемане на процедурни правила за предложение на претенденти за ръководител на Сметната палата, на претенденти за шеф на Българската национална банка (БНБ) и претенденти за избор на шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от Народното събрание.
Председателят на парламентарната група на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов съобщи, че ГЕРБ малко избързват с приемането на разпоредбите за избор на ръководител на Сметната палата. Формацията на Слави Трифонов няма да поддържа по този начин препоръчаните от тях правила. Има Такъв Народ отхвърли да поддържат и процедурните правила за шеф на НЗОК.
Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия съобщи, че социалистите ще поддържат само тези правила за избор на ръководител на Сметната палата.
След приемането на процедурните правила за избор на ръководители на трите регулатора, в дневния ред на законодателния орган е заложено чуването на министъра на енергетиката Румен Радев във връзка със съглашението сред " Булгаргаз " ЕАД и турската държавна енергийна компания " Боташ " съгласно признатата стратегия за работа на Народното събрание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР