Депутатите приеха окончателно промени в Накадателния кодекс. Не мина предложението на

...
Депутатите приеха окончателно промени в Накадателния кодекс.
Не мина предложението на
Коментари Харесай

Идеята да падне пределът на неизбежната отбрана пак не намери място в НК

Депутатите одобриха дефинитивно промени в Накадателния кодекс .

Не мина предлагането на " Възраждане ", че няма превишаване рамките на неизбежната защита при отбрана против нахлуване, съпроводено с принуждение, рисково за живота на защитаващия се или на друго лице, както и при отбрана против директно осъществена опасност от такова нахлуване.

Няма за какво да се опасяваме, защото у нас нямало толкоз убийства, колкото в други страни , съгласно хората на Костадин Костадинов. Много хора по селата били лишени от всякаква отбрана.

Маноил Манев от ГЕРБ предизвести, че в случай че паднат рамките на неизбежна защита може да се стигне до изстъпления. Бойко Рашков също не вижда аргументи да пада лимитът на неизбежната защита. Законът работи добре, счита и Явор Божанков.

Даваме отбрана на беззащитните, настоя Климент Шопов от " Възраждане ". Според Тошко Йорданов в Наказателен кодекс се прави тюрлю гювеч и миш маш. Любен Дилов-син предложи гласуването на измененията да се отсрочи за септември месец, когато депутатите се върнат от ваканцията си, само че предлагането беше отхвърлено.

Депутатите обаче взеха решение, че когато отсроченото наказване отнемане от независимост е не по-малко от шест месеца, съдът може да постанови една или няколко от пробационните ограничения по през изпитателния период. Решиха още, че който посредством мощ, заплашване или по различен метод изтезава другиго, с цел да даде той или друго лице сведение или самопризнание, или с цел да бъде осъден за действие, което той или различен е направил или се подозира, че е направил, се санкционира за мъчение с отнемане от независимост от една до шест години, в случай че не предстои на по-тежко наказване. Когато действието е осъществено от длъжностно лице при или във връзка осъществяване на службата му, наказването е отнемане от независимост от две до осем години.

Прието беше, че който умишлено попречи на някого да постъпи на работа или го принуди да напусне работа заради неговата националност или етническа принадлежност, раса, цвят на кожата, вяра, обществен генезис , членуване или нечленуване в синдикална или друга организация, политическа партия, организация, придвижване или коалиция с политическа цел или заради неговите или на ближните му политически или други убеждения, се санкционира с отнемане от независимост до три години или с санкция до пет хиляди лв..

Приеха се наказванията за закононарушения по расистки и хомофобски подбуди .

Депутатите взеха решение и до 6 години затвор и санкция до 10 хиляди лв. за уеб сайтове, които съзнателно основават условия за онлайн пиратство . Според измененията, в случай че действието се повтори или в следствие са породени обилни нездравословни последствия, наказването е отнемане от независимост от 2 до 8 години и санкция от 3 до 15 хиляди лв.. Срещу измененията скочиха депутатите от Има Такъв Народ и " Възраждане ". Всяко едно дете в тази страна сега е нарушител, в това число и родителите му , ядоса се Тошко Йорданов. Според него се преследва не уеб страницата, от който може да се закачи торент и да се смъкна филм, а се санкционира потребителят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР