Депутатите приеха мерките след 13 май. Те са заложени в

...
Депутатите приеха мерките след 13 май. Те са заложени в
Коментари Харесай

Депутатите приеха окончателно мерките след извънредното положение

Депутатите одобриха ограниченията след 13 май. Те са заложени в Закона за здравето, който бе признат на второ четене от Народното събрание.

Текстът от Закона за здравето за изключителната епидемиологична обстановка бе признат на второ гласоподаване с 89 гласа „ за “, 39 – „ срещу “ и 8 „ въздържали се “. Той се разграничава от първичното предложение здравният министър да афишира изключителна епидемиологична конюнктура. Разпоредбата се промени сред двете четения. Сходни оферти направиха от Българска социалистическа партия и от ГЕРБ, осведоми " Фокус ".

Глоба от 300 до 1000 лева се планува за лицата, нарушили протиоепидемичните ограничения, въведени от министъра на опазване на здравето или от шефа на районната здравна иснпекция. Друг размер на глобата се планува за болните от заразна болест, които нарушат карантината си. Предвидената за това санкция е 5000 лева Същият размер на санкцията се планува и за болните или контактните им лица, които са влезнали на територията на страната от други страни и които откажат или не изпълнят.

Какви са ограниченията за туризма

Народните представители одобриха текстове, касаещи сферата на туризма. Мерките ще бъдат считани от 1 юни 2020 година Те вменяват обвързване на концесионера и намеателят по настоящ контракт за концесия за морски плаж, надлежно за наем на морски плаж. То планува на посетителите да се дават плажните такъми на цени, понижени с не по-малко от 50 % от цените за сезон 2019 или от оптималните по съответния контракт.
Депутатите одобриха и някои периоди. В период до 25 май 2020 година концесионерът, надлежно наемателят уведомява министъра на туризма за цените на плажните пренадлежности за летен сезон 2020. В период до 30 май 2020 година министърът на туризма уведомява концесионера или наемателя в сходство с методика за понижаване на размера на дължимото концесионно заплащане или на наемната цена за 2020 година

Държавата ще субсидира чартърните полети към България на задгранични туристи по 35 евро за седалка.

Какви са ограниченията за образованието?

През образователната 2019-2020 година в края на 4 и 10 клас не се организира национално външно оценяване. Степента на реализиране на на компетентностите за съответния стадий на учениците по решение на министъра на образованието може да се откри след началото на идната образователна година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР