Депутатите от здравната комисия ще изслушат двамата кандидати за управител

...
Депутатите от здравната комисия ще изслушат двамата кандидати за управител
Коментари Харесай

Парламентарната здравна комисия изслушва двамата кандидати за шеф на НЗОК

Депутатите от здравната комисия ще изслушат двамата претенденти за шеф на Националната здравноосигурителна каса, препоръчани от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия за България. В хода на процедурата за избор на нов шеф на фонда беше повдигнат и претендент от партия " Възраждане ", само че номинацията беше оттеглена, без да се показват претекстове за това.

Бившият шеф на Столичната здравна каса Иванка Динева е претендентът, препоръчан от ГЕРБ-СДС за шеф на публичния фонд. От Българска социалистическа партия оферират поста да бъде ангажиран от проф. Жени Стайкова, която е част от управлението на регионалната болница в Ямбол и е някогашен шеф на Националния център по публично здраве и разбори.

Двете ще бъдат показани пред депутатите от вносителите на предложенията за кандидатурите им, а по-късно ще имат по 15 минути за персонално показване и излагане на идея за развиване на активността на Здравната каса, цитира БНР.

Ще дават отговор и на въпроси, сложени от народните представители, също по този начин авансово заложени от неправителствени организации и медии. Изслушването ще се излъчва в действително време на уеб страницата на Народното събрание.

Новият шеф на публичния фонд би трябвало да бъде определен до 12 юли. Според разпоредбите за определен се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите в пленарната зала депутати. Ако двама или повече претенденти имат еднакъв брой гласове, се организира наново гласоподаване сред тях.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР