Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ завериха пред нотариус декларации, че няма да

...
Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ завериха пред нотариус декларации, че няма да
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ пред нотариус заявиха, че няма да приемат промяна на конституцията на РСМ

" Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ завериха пред нотариус заявления, че няма да одобряват промени в Конституцията ", заяви през днешния ден на конференция пред Народното събрание водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, представен от МИА.

" Общо 44 депутати от ВМРО-ДПМНЕ и обединението, като гаранция пред народа, завериха пред нотариус заявления, че с чиста съвест няма да одобряват смяна в конституцията ", сподели още Мицкоски. Той акцентира, че ежедневните митинги не са негова битка или на ВМРО-ДПМНЕ, а на народа, предава Българска телеграфна агенция.

" С изключително възприятие на горделивост желая да благодаря на хората, които всеобщо излязоха на улицата и дни наред бяха цитадела на непокорство. Въпреки всички офанзиви и напън, народът излезе и не отстъпи ", добави водачът на ВМРО-ДПМНЕ.

По-рано през днешния ден с 68 гласа " За " от присъстващи 68 депутати в пленарната зала Народното събрание в Скопие утвърди заключенията, препоръчани от ръководещия СДСМ по преговорната рамка с Европейски Съюз. Непосредствено преди гласуването депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и Левица напуснаха залата.

За днешните събития в Народното събрание Мицкоски сподели, че са " позор за страната ". Според него това изменничество ще тежи на съвестта на всеки народен представител и член на държавното управление, които са подкрепили това предложение. " Всичко ще мине и след няколко години отново ще би трябвало да гледат хората в очите на улицата. Фокусът им е върху гола борба за постове, само че народът и обединението ВМРО-ДПМНЕ е тук, с цел да им припомня за измяната и офанзивата против страната ", уточни той.

Мицкоски сподели, че би трябвало да има избори. По думите му ВМРО-ДПМНЕ подсигурява, че вписването на българите в конституцията няма да се случи, а опозиционните депутати, които са дружно в тази борба, са гаранция за това. Бъдещото държавно управление, ръководено от ВМРО-ДПМНЕ, съгласно Мицкоски, ще има сложна задача да поправи грешките на настоящето държавно управление и, както сподели - " да върне откраднатото и да ги накара да дават отговор за стореното “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР