Депутатите от властта отхвърлиха предложението на ГЕРБ за въвеждане на

...
Депутатите от властта отхвърлиха предложението на ГЕРБ за въвеждане на
Коментари Харесай

Властта пак отказа да компенсира болниците, училищата и дет. градини за тока

Депутатите от властта отхвърлиха предлагането на ГЕРБ за въвеждане на обезщетителен механизъм в цялостен размер за опазването на здравето , образованието, превоза поради скъпия ток. Народните представители гласоподаваха с 86 гласа "за ", "против " - 8 и "въздържали се " - 105. Предложението беше подкрепено единствено от опозицията – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане.

Бившите ръководещи упорстваха за отплата в размер на 100% от разликата сред прогнозната пазарна цена на тока, избрана от КЕВР на 1 юли 2021 година (119 лв. за мегаватчас), и действителната цена в сегмента Ден напред на енергийната борса.

Припомняме, че от партията на Бойко Борисов към този момент бяха предложили и обезщетения за лечебните заведения, общините, църквите, детските градини, старческите домове, учебните заведения, градския превоз, да бъдат включени в държавния бюджет за 2022 година, само че концепцията им и тогава не беше призната. От опозицията оповестиха, че сходно решение е закъсняло, само че от Продължаваме промяната обявиха, че механизмът, който ГЕРБ предлага, не е нужен.


“Управляващите отхвърлиха нашето предложение, откакто повече от два месеца не го допускаха до гласоподаване в зала”, написа във Facebook след гласуването шефът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
„ Но за сметка на това, с бодряшки дух, подигравка и жлъч се включваха епизодично в дебата.



Надсмивайки се на цялото българско общество. Чухме и неуместни причини. Трябвало да се понижи отоплението в общините с един градус. Защо трябвало да заплащат разноските на тези институции – да правели икономии”, разгласи тя.

“Госпожи и господа, другарки и приятели – множеството общини стопираха отоплението изобщо. Служителите вървят с шуби, ватенки и ушанки на работа. Детските градини и учебните заведения обаче не могат да си го разрешат. А разноските им са двойни и тройни. Очевидно е, че никой от вас не е виждал нито българска община, нито болница, нито учебно заведение, нито църковен храм, нито обществен дом на живо”, уточни Атанасова.

Егор Глазунов

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР