Депутатите от "Продължаваме промяната" Росен Костурков и Константин Бачийски потвърдиха,

...
Депутатите от "Продължаваме промяната" Росен Костурков и Константин Бачийски потвърдиха,
Коментари Харесай

Росен Костурков и Константин Бачийски са сред заплашваните депутати от Продължаваме промяната

Депутатите от "Продължаваме смяната " Росен Костурков и Константин Бачийски потвърдиха, че са получили закани поради гласността си по тематиката "Капитан Андреево " и сигналите за злоупотреби, осъществявани там.

До заканите се е стигнало, откакто държавното управление отстрани монопола на компанията "Евролаб 2011 " върху бизнеса с инспекциите на камионите на граничния пункт сред Турция и България.

от предходната седмица зам.-министърът на земеделието Иван Христанов и шефът на Българската организация по сигурност на храните проф. Христо Даскалов са с защита. Те са измежду ръководещите, които доведоха до смяна в метода, по който се организира контрола на камионите с храни, влизащи в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ".

В понеделник депутатът от Политическа партия Константин Бачийски удостовери, че е индивидът, за който по-рано Лена Бориславова заяви, че е получил есемес с предизвестие да внимава какво прави, тъй като "много хора са потърпевши от инфаркт или инсулт ".

"Едната от заканите беше, че доста младежи получават сърдечен удар. Другата беше да се замисля какъв брой младежи изчезвали, когато са неуместни ", сподели Бачийски пред.

В края на май той взе участие в специфичното съвещание на комисията за противопоставяне на корупцията, отдадено на проблема "Капитан Андреево ". Тогава той попита притежателя на компанията монополист на граничния пункт "Евролаб 2011 " Васил Димитров дали е обвързван с търсения от Интерпол в предишното Христофорос Аманатидис-Таки. Името на Таки се появява в поредицата от компании, свързани с "Евролаб 2011 ".

Другият народен представител от Политическа партия, който удостовери, че е бил заплашван по отношение на проблема, е Росен Костурков . Пред в понеделник той сподели, че е получил "предупреждение " да внимава какво приказва пред медиите.

"На 24 май получих позвъняване от прикрит номер от човек, които се показа за мой другар, само че аз не можах да усетя какво гласеше. Той ми сподели: Да внимаваш какво приказваш по малките екрани, даваш ли си сметка, че другата седмица няма да има къде да живееш ", описа Костурков.

по инспекциите на хранителни артикули на граничния пункт се е правила от една единствена компания. Тези услуги при вноса на храни в Европейския съюз се заплащат от търговците и генерират стотици хиляди левове доходи всеки ден.

От началото на юни страната иззе контрола над инспекциите. Вече БАБХ, а не частна компания, ще прави фитосанитарния надзор оттук насетне, заяви Христанов в сряда.

"Фиктивните лаборатории ", които съгласно изявленията на премиера Кирил Петков единствено са симулирали активност, няма да се употребяват повече. Ще бъде построена лаборатория, която да прави тези инспекции. По думи на Христанов това ще носи годишен доход на страната от 50-60 милиона лв..
 Пет хиляди лв. на час. Защо избухна войната за границата.  please wait от The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

"За пръв път българско държавно управление имаше храброст да застане против една мафиотска група, която беше окупирала границата. Като отидох там, не можах да допускам - в тази лаборатория на някои от местата не беше стъпвал човек, в лабораторията за животни нямаше една сламка на пода ", сподели във вторник министър председателят Петков.

Той добави, че с работата по случая е стихотворец риск, защото се стопират парите на хора, "които са получавали от доста години милиони ".

Собственикът на компанията "Евролаб 2011 " сподели в Народното събрание, че зад офанзивата против него стои министър председателят Кирил Петков, а задачата била да се изземе бизнесът му.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР