Депутатите от Либерално-демократическата партия на Русия предложиха да се забрани

...
Депутатите от Либерално-демократическата партия на Русия предложиха да се забрани
Коментари Харесай

В Държавната дума внесоха законопроект, забраняващ на руските чиновници да притежават имоти на Запад

Депутатите от Либерално-демократическата партия на Русия предложиха да се забрани на длъжностните лица да имат недвижими парцели в " вражески " страни. Законопроектът е импортиран за разглеждане в Държавната дума (долната камара на съветския парламент).

 

Предвижда се този закон, в случай че бъде утвърден, да важи за президента, министрите, прокурорите, съдиите, сенаторите, депутатите от Държавната дума, обособени чиновници на митниците, Централната банка, Следствения комитет, Министерството на вътрешните работи. Сметната палата, държавни компании и други

 

Авторите на законопроекта, в това число ръководителят на партията Леонид Слуцки, предложиха да се внесат промени в 23 закона, по-специално в законите „ За прокуратурата “, „ За статута на съдиите “, „ За статута на сенатори и депутатите от Държавната дума ", " За Федералната работа за сигурност ". В обяснителната записка към проектозакона се споделя, че в този момент „ въвеждането на такава възбрана е по-актуално от всеки път “, написа The Moscow Times.

 

„ Агресията на груповия Запад и неговите спътници във връзка с Русия и проявената от тях русофобия като цяло не престават единствено да се ускоряват “, се споделя в документа.

 

Депутатите припомниха, че през 2020 година бяха направени промени в Конституцията, които не разрешиха на служителите да имат непознато поданство и сметки в непознати страни. Чиновниците обаче към момента имат опция да имат парцели в чужбина, означават създателите на законопроекта.


Инфо: Actualno

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР