Депутатите от българската и румънската парламентарни комисии по вътрешна сигурност

...
Депутатите от българската и румънската парламентарни комисии по вътрешна сигурност
Коментари Харесай

Депутати от България и Румъния излизат със съвместна декларация за Шенген


Депутатите от българската и румънската парламентарни комисии по вътрешна сигурност ще изработят взаимна декларация, която да бъде в поддръжка на напъните на България и Румъния за присъединението към Шенгенското пространство.

Това заяви ръководителят на българската комисия Цветан Цветанов, който се срещна с сътрудника си Дорел-Георге Къпрар в Русе, а по-късно двете комисии организираха първото си взаимно съвещание, съобщи кореспондентът на БГНЕС в крайдунавския град.

Цветанов разгласи още, че българската страна е поела ангажимент за общи дейности с румънците в региона на киберсигурността. „ В парламентарното измерение на идното председателство София ще бъде хазаин на срещата на представители от националните парламенти и на вътрешните комисии, Европейския парламент и ще можем фактически да гласуваме процедурните правила за парламентарен надзор на Европол от националните парламенти и от Екологичен потенциал. Говорихме също за това, че в програмата за българското председателство ще включим и свързаността, обвързвана с цифровото пространство, киберсигурност, което има директно отношение към тематиката Европол. Поехме ангажимент, че на тази среща ще участва от България Мария-Габриел и еврокомисарят Ким, който дава отговор по киберсигурност “, изясни още Цветанов.

Дорел-Георге Къпрар показа, че двете страни се нуждаят от поддръжка в Брюксел и би трябвало да работят дружно. „ Проблемите на България са проблеми и на Румъния, желанието на България да се причисли към Шенгенското пространство е и румънското предпочитание. И съм уверен, че дружно можем да намерим опцията да изпълним задачите си “, сподели той. Къпрар пожела след българското председателство страната ни да показа опита си с румънците, които го поемат през 2019 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР